Lexus a vândut 500.000 de vehicule hibride în 7 ani

de Bogdan Mirică
Vineri, 21.12.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lexus a anunţat că a reuşit să producă 500.000 de vehicule hibride de-a lungul a şapte ani. Cel mai popular model de acest gen al japonezilor este crossover-ul RX.

Toyota are meritul de a fi constructorul care a experimentat pionieratul în segmentul hibrid. Un merit pe care japonezii şi l-au asumat şi au încercat să îl transmită întregii game. Inevitabil, şi divizia de produse premium Lexus a avut de câştigat de pe urma experienţei Toyota în domeniul hibrizilor.

Rivalul germanilor de la Audi, BMW şi Mercedes sărbătoreşte atingerea unui record de producţie care stârneşte invidia triadei nemţeşti. La sfârşitul lunii noiembrie, Lexus a reuşit să atingă 500.000 de vehicule hibride produse. Recordul vine la 7 ani de la debutul primului model hibrid Lexus în showroom-uri: RX400h, lansat în 2005.

Esential 500.000 de vehicule hibride a vândut Lexus din 2005 până în prezent.
259.000 de unităţi din totalul celor 500.000 eu reprezentat unităţile crossover-ului RX.
În acel an, divizia premium din Ţara Soarelui Răsare a reuşit să vândă 26.000 de unităţi RX400h.
Anul acesta, până la finele lunii noiembrie, Lexus a vândut la nivel global 113.000 de vehicule hibride, reprezentând 25% din totalul unităţilor vândute.

Europa şi-a adus şi ea contribuţia la succesul comercial Lexus. Pe Bătrânul Continent s-a vândut 126.000 de hibrizi, adică aproximativ un sfert din totalul modelelor de acest tip vândute în cei şapte ani. Cele mai multe comenzi au fost înregistrate în Europa de Vest, care a absorbit 85% din cele 126.000 de unităţi hibride.

Din totalul celor 500.000 de maşini cu propulsie alternativă, 259.000 de unităţi au fost RX, cel mai vândut model hibrid din gama Lexus din 2005 până în noiembrie 2012. Pe locul al doilea se află un model lansat recent, compactul CT200h, care a reuşit să adune 122.000 de vânzări din 2011 până în prezent.

via carscoop

Comentarii (11)

  • lollllllll
    da buna asta...dar nu ai ce sa ceri de la unu care nu a reusit sa isi faca un viitor in taa lui si pleaca ca sclav in alta tara si traieste intr-un mediu de 2 lei...bemveu mertan e baza nene...
    5 16
  • Om Shankar
    Lexusul e Lexus,fara cuvinte.Cu toate ca eu sunt fan suedeze :D
    6 13
  • alt ahaha
    Vrei sa stii cat au vandut marcilea alea care sunt pe primele locuri in 7 ani?:) hahaha, plus ca e vorba de hibride aici, pe asta se axeaza lexus, care chiar este cel mai prost vandut brand premium pe plan mondial, in afara de infiniti si poate volvo, hahaha. Bai tomson, ce-ai avut tu, lexus rx si clasa S hibrid? hahaha, du-te si bea o bere ca vine sfarsitul lumii.
    9 8
  • Mircea
    Articolul asta e facut cumva ca sa intregeasca zisele lui zarnesteanu ? =)) Pai el a vazut in viata lui numai Lexus RX cu transmisie stricata :) Oare toate 500.000 unitati au aceste probleme ??? Si daca da, de ce le mai cumpara lumea ? Sa-si ia Audi, Beeeemveeeeeu, Mercedes, ca astea sunt masini adevarate oameni buni. Nu Toyote si Lexusuri care sunt varza la motoare si transmisii.
    Doamne multi "experti" ca zarnesteanu si dan_gr sunt pe lume si multi isi dau cu parerea despre masini, cand ei stiu sa mearga doar cu tricicleta !
    5 13
  • tot ahaha
    Pai domnule Mircea, f bine ca lumea a cumparat 500 de mii de lexus-uri, dar au cumparat de 10 ori mai mult beeemveuri si mertzane, deci daca astea sunt proaste dc le cumpara? alea care sunt varza la fiabilitate, mult mai proaste ca lexus, deci cu argumentul tau te cam contrazici, hahaha, serveste si tu o bere dupa tomson.
    11 10
  • zarnesteanu
    Vezi ca ai uitat ceva nick-uri sub care mai scrii.

    Iti doresc din toata inima sa vina Mosu' cu un sac baban de minte ca ai mare nevoie. Stii cum se zice, sanatate ca-i mai buna decat toate. Mai ales la mansarda. Aia-i mai pretioasa si mai rara ca diamantele.
    7 5
  • Sunt dezamagit de limbajul folosit in multe comentarii.Niste adevarati cunoscatori de automobile nu ar vorbi suburban ci cu argumente reale
    4 0
  • kumite
    Si vor mai vinde mult de acum innainte,pt.ca sunt cei mai buni in tot ce fac.Si seriosi, si cu bun simt.Incet,dar sigur vor cuceri lumea auto cu ajutorul celei mai bune tehnici.Si la fiabilitatea motoarelor si la hibride.Cata eleganta si cat rafinament.Cat pot sa fie de stilate si primitoare,nu ca recile si neprimitoarele cavouri europene.Ce nesimtiti au ajuns europenii,dar noroc cu samuraii,care stiu sa le dea peste nas,si stiu sa-i puna in genunchi pe venetici.Maestre ,sunt alaturi de tine!
    2 2
  • kumite
    Mama!!!!!Ce am putut sa scriu!Ideile mi-au fost spuse de catre Bachus.Nu-s ideile mele.
    2 3
  • dragos
    Din ce cauza dupa ce postez un comentariu si inchid calculatorul apoi il redeschid imi dispare comentariul indiferent la ce articol il fac si ce spun?
    1 1
  • @ tot ahaha
    Beeeeeeeeeeemveuri isi ia lumea datorita spiritului de turma.
    Cate Lexus ai vazut tu sticate si cate BMW. In categoria BMW-uri stricate intra si cele ajunse prin pomi :) Deci spor la numarat.
    3 8

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru