Lexus are în plan modele noi: LFA Roadster, noul IS şi un rival pentru BMW X1

de Bogdan Mirică
Marti, 07.08.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lexus are planuri mari pentru următorii patru ani. Vrea să dea naştere unui LFA decapotabil, unui crossover care să rivalizeze cu BMW X1 şi unui coupe (LF-LC) care să se bată Porsche 911.

Pentru a putea reveni în forţă pe piaţa din Statele Unite, dar şi pentru a putea ţine pasul cu numele mari din segmentul premium, Lexus plănuieşte o ofensivă puternică în următorii patru ani. Subsidiarul Toyota va urma exemplul BMW sau Mercedes şi va îmbunătăţi constant modelele actuale şi viitoare, cu mici facelifturi menite să atragă publicul.

Lista de premiere pregătită de Lexus pentru următoarea perioadă arată în mare parte astfel:

Lexus CT 200h - Nu sunt programate modificări majore până în primăvara lui 2016, atunci când publicul va face cunoştinţă cu un facelift.

Lexus IS - Sedanul de clasă medie, rival pentru Seria 3 şi C-Klasse, va lăsa loc unei generaţii noi în 2013. Aceasta va fi dezvoltată pe baza platformei lui GS, uşor modificată şi ceva mai mică. Gama de motorizări nu va fi o noutate absolută, actualele unităţi urmând a fi îmbunătăţite.

Designul exterior va căuta să adopte noua filosofie de design, dar se va diferenţia clar de noul GS.

Sunt în plan şi derivatele actualei generaţii: o versiune de performanţă IS-F şi o variantă decapotabilă IS-C.

Urmareste Automarket
Lexus LF-LC
- Coupe-ul a fost bine primit la Salonul Auto de la Detroit. Tocmai asta a dus la continuarea dezvoltării modelului cu patru locuri, creat pentru a rivaliza cu Aston Martin Vantage şi Porsche 911 Turbo.

Lexus LFA - cei care nu au reuşit să achiziţioneze unul dintre cele 500 de exemplare ale supercarului japonez mai au o şansă.

Lexus vrera să dea naştere unei variante decapotabile, programată să debuteze abia în 2014, la un an după ce va fi încheiată producţia coupe-ului.

Lexus CX - Deşi numele nu este o certitudine, presa internaţională a botezat aşa viitorul crossover compact al japonezilor. Dezvoltat pe platforma fratelui de concern Toyota RAV4, micul SUV va încerca să fure din clienţii modelelor BMW X1 şi Audi Q3.

Propulsia va fi asigurată de un motor nou, cu şase cilindri, supraalimentat. Nu este exclusă nici versiunea hibridă, care alătură noului motor pe benzină şi o unitate electrică. Lansarea crossover-ului este aşteptată chiar la finele acestui an. Prima piaţă vizată este cea europeană, pe locul doi situându-se SUA.

via automotive news

Comentarii (10)

  • Decebal
    Ca sa poluez si eu .
    Paradoxal sau nu bomba atomica tot cam din partea aliatilor nemti au venit ca doar savanti lor au inventat solutia, numai ca au "bubuit" americanii peste japonezi dar solutia a fost germana.
    9 4
  • Pe piata americana merc are 19, bmw 10, lexus 9 modele. Lexus are mari sanse sa depaseasca in 2012 BMW, iar cresterea in vanzari este si ca urmare a tehnologiei hibrid introdusa de japonezi. Audi e la jumate din Lexus deci e...tacere
    7 6
  • De cand e Audi pe piata din SUA si de cand e Lexus...tacere este pt Lexus la vanzari globale.
    10 6
  • Audi - 1982
    Lexus - 1989
    5 4
  • Bine, sa zic altfel, Lexus normal ca din 1989 ca atunci s-a infiintat, cu cate modele a intrat Audi, de abia in ultimii 10 ani au avut o ofensiva mai agresiva cu modele mai multe, pana prin anii 2000 slabut, cateva modele sa fie si ei prezenti, VAG-ul mai mult cu VW a fost prezent decat cu Audi.
    9 3
  • Abea astept noile modele Lexus,si bineinteles abea astept sa vad macla ''prietenului'' Dan,care sigur va fi ''incantat'',dar cu masca pusa,adica parand ''neincantat''.Primele lucruri care imi vin in minte atunci cand pronunt ''Lexus',este rafinament,fiabilitate si economie
    1 3
  • fratilor ce va stresati voi de piata americana ,aia nu sunt capabili sa conduca o masina cu cutie manuala ,cui ai pasa de lexus cate masini vinde taranilor din america care habar nu au ce inseamna tehnologie ,aia doar cumpara savanti si totul e creatia strainilor ei doar lipesc eticheta ,,made in usa,,pt decebal o manuta verde ca stie ce vb
    0 2
  • Hopa,cumva se lanseaza un coupe care sa rivalizeze cu Aston Martin si porsche 911?Nu-i vad prea bine pe BMW-isti,sau nemti.Lexus de fiecare data cand a scos cate ceva nou pe piata i-a lasat pe toti cu gura cascata.Dar mi-ar place sa nu il schimbe prea mult pe dupa conceptul LF-LC,ca arata superb asa.Doar la interior,sa ii puna un super display si dupa cum am auzit v-a fi primul coupe din lume care va avea propulsie hybrid.Lexus are planuri foarte mari,si la fel si Toyota cand vor scoate in 2015,motorul cu celula energetica,vor ramane toti paf.Chiar astept cu nerabdare noile modele de la Lexus atat noul si superbul IS, LFA ,noul GS coupe,noul crossover care va fi si el primul din lume care va avea propulsie hybrid,si bineinteles noul coupe sau supercar dupa modelul LF-LC.
    6 9
  • AndreiRN
    Nici nu se compara Lexus cu Audi la mai nimica.
    Sunt exact opuse chiar.
    Lexus = Fiabilitate si calitate.
    Audi = Poleiala si probele mecanice majore.
    8 8
  • @decebal
    ...si totusi a fost....evreiasca....
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru