Lexus face un recall pentru LS 460 şi LS600h

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 25.05.2010
Vânzarea modelelor Lexus LS 460 şi LS600h a fost sistată pentru trei săptămâni, deoarece specialiştii de la Lexus trebuie să găsească o soluţie pentru reparaţia unei probleme de la sistemul de direcţie electrică.

Japonezii de la Lexus au oprit temporar vânzarea lui LS 460 şi LS 600h şi au anunţat un recall pentru cele doua modele. Problema este situată la nivelul direcţiei electronice, care poate cauza descentrarea temporară a volanului, iar volanul se întoarce la poziţia normală după aproximativ cinci secunde. Toyota a lansat un recall pentru modelele cu acelaşi sistem săptămâna trecuta, iar acum a venit rândul celor de la Lexus să ia astfel de măsuri. Circa 3.800 de proprietari americani de Lexus sunt afectaţi de acest recall.

Cei de la Lexus le recomandă clienţilor să nu rotească brusc volanul dacă l-au ţinut bracat la maximum într-o direcţie. Astfel, daca avem situaţia ipotetică în care bracăm la maximum volanul în stânga şi efectuam o manevră scurtă, cei de la Lexus ne recomandă să nu rotim brusc volanul în direcţia opusă deoarece putem avea probleme cu întoarcerea acestuia la normal în viraje. Dacă am fi vorbit de un sistem de direcţie clasic, asistat de o pompă hidraulică angrenată de cureaua de transmisie a motorului, problema întâmpinată de aceste modele ar fi adresată prin înlocuirea unor bucşi de la coloana de direcţie, sau întreaga casetă de direcţie.

Cum vorbim de un sistem de direcţie electric, aceste elemente funcţionează diferit şi au probleme diferite.

Oficialii Toyota au anunţat că nu a existat niciun accident cauzat de această problemă şi că niciun client nu a fost ranit în vreun incident din cauza eventualei probleme care ar putea apărea la sistemul de directie electric. Până în acest moment, a existat o singură plângere legată de această problemă, care a fost cercetată îndeaproape de cei de la Toyota. Modelele Toyota care aveau o asemenea problemă au fost reparate încă de pe liniile de asamblare, iar vehiculele care au fost deja vândute au fost chemate la un recall. În cazul celor de la Lexus, vânzarea va fi sistată pentru trei săptămâni, timp în care specialiştii mărcii nipone trebuie să găsească o soluţie viabiă pentru rezolvarea problemei. Inginerii Toyota au rezolvat problema lor prin schimbarea computerului care controlează direcţia electrică.

Via | Autoblog

Comentarii (1)

  • Era un smecher pe aici care sustinea ca directia de la Toyota face si drege!
    2 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru