Lexus introduce camere video în loc de oglinzi laterale pe sedanul ES: imaginile, afișate în interiorul mașinii pe ecrane de 5 inch

de Daniel Popescu
Joi, 13.09.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lexus a anunțat că sedanul ES va fi disponibil opțional din luna octombrie cu camere video în loc de oglinzi laterale, iar imaginile vor fi afișate în interiorul mașinii pe două ecrane de 5 inch.

Lexus ES va deveni peste numai o lună primul model de serie din lume care poate fi achiziționat opțional cu camere video în loc de oglinzi laterale.

Camerele video vor fi instalate pe ușile față ale modelului și vor avea dimensiuni semnificativ mai mici decât oglinzile laterale tradiționale. Imaginile captate de camerele video sunt transmise pe două ecrane cu diagonala de 5 inch amplasate în interior, la baza montantului A.

Japonezii afirmă că sistemul afișează imaginile potrivite în mod automat, atunci când șoferul semnalizează că vrea să vireze la stânga sau la dreapta sau atunci când intenționează să dea cu spatele. De asemenea, șoferul are posibilitatea de a selecta manual zona preferată afișată pe ecran pentru a obține o vizualizare cât mai bună a mediului înconjurător.

Lexus afirmă că există și alte avantaje ale utilizării camerelor video: vizibilitatea este îmbunătățită, iar zgomotul generat de vânt este redus. În plus, camerele video sunt construite astfel încât să reziste la acumularea de apă și zăpadă.

Pentru început, opțiunea de a introduce camere video în locul oglinzilor tradiționale este disponibilă doar pe piața din Japonia.

Audi a anunțat la sfârșitul lunii mai că va introduce de asemenea opțiunea unor camere video în locul oglinzilor laterale pe modelul electric e-tron.

Acesta va fi prezentat peste numai câteva zile, însă va fi disponibil pentru achiziție abia în 2019. Pe de altă parte, Mercedes a anunțat cu numai câteva zile în urmă ca noul camion Actros va avea opțional camere video în loc de oglinzi laterale, iar imaginile vor fi afișate pe ecrane cu diagonala de 15 inch.

Via Lexus

Comentarii (9)

  • chestie pe care o poti face DIY (sau ca si teste preliminare) cu 2 ecrane si 2 camere de parking de pe site-urile chinezesti
    8 8
  • este un hybrid sau electric de la Hyundai care are oglinzi normale care au si camere si cand semnalizez si plansa de bord apare imaginea, pare un sistem chiar interesant implementat de hynday nu bataia asta de joc, daca ma uit spre oglinda din dreapta nu vad avantajul distantei de 10cm fata de oglinda clasica.
    3 3
  • someone
    mie , camerele ce inlocuiesc oglinzile lasice, mi se par la fel de mari ca si oglinzile. deci riscul de a se rupe e la fel de mare iar reparatia mult mai costisitoare, aerodinamica generala a masinii nu e semnificativ imbunatatita, probabil ca zgomotul al vant e mai redus, dar punerea in practica a acestei idei mi se pare ciudata la cei de la lexus
    11 2
  • andrei
    @vianu: se vede ca le ai....din pacate doar la dat din gura. probabil din cauza ca e asa simplu si ieftin nu face nimeni operatiunea asta. romanul tipic: sa bagatelizeze el orice.

    bine, intre noi fie vorba sa ai si oglinzi exterioare (ca aici), chit ca mai mici, si ditai ecranele puse ca in poza e cam aberant. om trai si om vedea, prevad insa in 10 ani ca vor disparea alea exerioare.
    5 3
  • @andrei

    imi pare rau...n-am vrut sa bagatelizez. Cu toate ca asa pare. Daca ai fi fost atent am scris o chestie acolo intre paranteze. Daca ai avea o cat de mica tangenta cu domeniul ai sti despre ce vorbesc. Dar e adevarat, io sunt cel care da din gura.
    1 6
  • Eleganta solutia gasita de Lexus, aripioarele de plastic sunt mai mari ca unele oglinzi clasice, asta ducand la o aerodinamica superioara si se reduce si zgomotul la vant.
    2 2
  • Nu este o ideie rea, dar implementarea.....vai doamne.
    Eu as fi vazut ecranul ala inserat in stalpul A, pentru ca are loc si este spatiu mort oricum. Probabil ca au dus camera mai in afara masini ca sa prinda si ceva imagini din spatele masinii, dar asta se rezolva cu o a doua camera in stalpul C si imaginile amestecate in ecran din soft.
    E pacat ca astfel de tehnologi ar avea logica doar pe masini scumpe deocamdata.
    3 1
  • Sa vedem cum functioneaza si cum arata in realitate. Pana atunci, as tinde sa spun ca este o solutie mizerabila: ecranul ala e urat, neintegrat, greu de sters pe dupa el, pare facut pe genunchi.

    Probabil ca daca ar gandi-o mai bine, ar putea elimina camerele alea de tot. In sensul ca le-ar aduce la nivelul caroseriei, chit ca ar monta mai multe pe masina.
    4 0
  • cu masinile parcate aiurea in intersectii, mai utila ar fi o camera pe botul masinii...
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru