Lexus l-ar putea echipa pe GS cu un diesel pentru a se lupta cu BMW 520d

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 28.07.2011
Deşi a anunţat că intenţionează să vândă doar modele hibride în termen de cinci ani, Lexus ar putea echipa noul GS şi cu un motor diesel, pentru stimularea vânzărilor pentru flote.

Japonezii de la Lexus au organizat recent un test de presă cu noua generaţie a lui GS. Modelul le-a fost prezentat jurnaliştilor din Europa în cadrul unei sesiuni exclusive de teste, înainte de debutul de la Salonul Auto de la Frankfurt. Testele au avut în prim plan versiunea de pre-producţie a lui Lexus GS, îmbrăcată cu un strat gros de camuflaj. Yoshihiko Kanamori, Inginerul Şef al Lexus, a supravegheat testele şi a recepţionat "la cald" impresiile jurnaliştilor despre noul model.

Noul Lexus GS vrea să deschidă un nou capitol în istoria mărcii, iar acesta include un design mai îndrăzneţ, un nivel superior de dinamică şi comfort îmbunătăţit pentru toţi ocupanţii. Englezii de la Autocar spun că modelul GS va primi un motor diesel din 2013, menit să-l ajute să-şi sporească vânzările pe piaţa din Europa. Principalul rival al modelului respectiv va fi BMW 520d, un model echipat cu un propulsor de 184 CP şi 380 Nm. Versiunea 20d a lui BMW Seria 5 F10 reprezintă entry-level-ul în gama constructorului bavarez şi are un preţ de pornire de 43.958 de euro pe piaţa din România.

În prezent, Lexus are un singur model echipat cu un motor diesel – IS. Generaţia nouă a lui IS va primi şi ea o versiune îmbunătăţită a unităţii respective, anunţă englezii de la Autocar.

Debutul comercial al lui Lexus GS va avea loc în 2012, dar fără motorizarea diesel anunţată mai sus. În schimb, gama va include un motor otto V6 de 2.5 litri pentru versiunea entry-level şi un tren de propulsie hibrid ce are în componenţă un V6 de 3.5 litri.

 

Via | Autocar

Comentarii (1)

  • curios!
    Curios cum aceasta stire n-a starnit nici un comentariu!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru