Lexus LF-A va avea 550 de cai si va putea atinge 350 km/h

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 28.05.2009
Lexus a publicat astazi primele informatii oficiale ale supercarului sau LF-A. Modelul sportiv va avea 550 de cai putere sub capota si va putea atinge o viteza de 350 km/h.

Esential

350 de km/h este viteza maxima pe care o va putea atinge supercarul Lexus LF-A.

La numai o saptamana de la prestatia supercarului Lexus LF-A in cadrul cursei de 24 de ore de la Nurburgring, o serie din secretele modelului sportiv japonez au inceput sa iasa la iveala. Programat sa isi faca debutul oficial in cadrul Salonului Auto de la Tokyo, peste sase luni, LF-A, care a alergat la Nurburgring in stadiu de prototip, va fi animat de un propulsor V10 pe benzina.

Unitatea cu zece cilindri va avea o capacitate de 4.8 litri si 550 de cai putere si va fi capabil sa atinga o viteza maxima de peste 350 de km/h. Cu asemenea performante, Lexus LF-A va putea sa se bata de la egal la egal cu supercaruri de prestigiu precum Ferrari 599 GTB si Lamborghini Murcielago LP640.

Comparativ cu cele doua prototipuri care au alergat pe circuitul de la Nurburgring, versiunea de productie va beneficia de alte linii de design la nivelul partii frontale: blocuri optice, grila si spoiler.

Varful de gama Lexus va avea un pret cuprins intre 160.000 si 218.000 de euro. Cifrele ar putea sa creasca in cazul unei versiuni de performanta, care se zvoneste ca va exista in doar 500 de exemplare.

via | WCF

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru