Lexus ne prezintă în acțiune skateboard-ul cu levitație magnetică

de Sebastian Toma
Joi, 06.08.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Japonezii de la Lexus au prezentat primele imagini ale hoverboard-ului, skateboard-ul lor fără roți. Chiar dacă nu este destinat publicului, tehnologia folosită de el este fascinantă.

Lexus a prezentat oficial rezultatul celui mai recent proiect din campania "Amazing in Motion", un skateboard cu levitație magnetică. Japonezii îl numesc hoverboard și este rezultatul a 18 luni de cercetare și dezvoltare. Din păcate pentru amatorii seriei "Înapoi în viitor" și pentru skateboarderii de pretutindeni, hoverboard-ul de la Lexus nu este gândit pentru vânzarea către public, fiind în acest moment doar un prototip folosit pentru o serie de reclame a mărcii. Chiar și așa, dispozitivul este fascinant, pentru că a reușit să asigure levitația magnetică fără să depindă de altceva în afară de suprafața de rulare, care nu necesită nici măcar alimentare cu energie electrică, așa cum este cazul trenurilor de mare viteză de tip MAGLEV.

Hoverboard-ul de la Lexus are două cryostate, adică două rezervoare speciale care păstrează un superconductor la o temperatură de minus 197 de grade Celsius, folosind azot lichid. Pentru ca placa să plutească fără să necesite vreun motor, ea are nevoie de o pistă specială sub care au fost montați magneți permanenți. În scopul demonstrării tehnologiei, Lexus a construit un skatepark special în Barcelona, pe care l-a denumit hoverpark.

Acesta are aproximativ 200 de metri de pistă magnetică specială pentru hoverboard și le permite skaterilor experimentați să realizeze diferite scamatorii și chiar să plutească deasupra apei.

Lexus a recrutat mai mulți skateri profesioniști pentru testarea hoverboardului.

Urmareste Automarket
"Când am demarat acest proiect, am vrut să depășim limitările tehnologiei, design-ului și inovației.
Am experimentat diferite provocări și am avut multe probleme de depășit, dar am reușit să ne demonstrăm viziunea în materie de design și de tehnologie pentru a construi acest hoverboard, ceea ce noi denumim Amazing in Motion"
, a explicat Mark Templin, Vicepreședinte executiv Lexus International.

 

Via Lexus

Comentarii (3)

  • scamel
    lexus este companie americana cu capital japonez. nu sunt japonezi.
    1 5
  • No comment!
    http://www.theverge.com/2015/8/4/9091951/lexus-hoverboard-video
    1 0
  • "Since the Lexus Hoverboard was unveiled in June, testing has been carried out in a specially constructed hoverpark, combining elements from skate culture with technology within its architecture. Up to 200 meters of magnetic track was transported to Barcelona from the Dresden facility to lay beneath the hoverpark surface in order to create the dynamic test, offering Lexus the opportunity to demonstrate tricks no skateboard could ever perform, like travelling across water. Lexus has captured the final ride"
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru