Lexus nu exclude lansarea unui SUV de performanță: UX este candidatul perfect

de Cornel Șocariciu
Luni, 28.01.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lexus UX, cel mai mic SUV din gama constructorului japonez, ar putea primi o versiune de performanță. Pentru moment, cel mai puternic UX oferă 178 de cai putere mulțumită unui sistem hibrid de propulsie.

Lexus a prezentat noul SUV UX cu ocazia Salonului Auto de la Geneva din 2018. Cel mai mic SUV din gama constructorului japonez este dezvoltat pe noua platformă GA-C și poate fi comandat în două versiuni: UX 200 și UX 250h. Vârful de gamă oferă 178 de cai putere mulțumită unui sistem hibrid format dintr-un motor pe benzină de 2.0 litri și un motor electric.

Conform declarațiilor făcute de Cooper Ericksen, vicepreședinte Lexus în cadrul departamentului de strategie și produs, în acest moment există discuții la nivelul conducerii pentru introducerea unui SUV de performanță.

Totodată, Chika Kako, vicepreședinte executiv Lexus, a declarat în urmă cu câteva săptămâni că UX, cel mai mic SUV din gama japonezilor, are potențial să intre în familia modelelor dezvoltate de divizia F Sport.

Dar planurile japonezilor în segmentul SUV nu se opresc aici. În urmă cu câteva săptămâni, voci apropiate companiei nipone spuneau că prototipul LF-1 Limitless va sta la baza unui model de serie pregătit să concureze cu Lamborghini Urus.

Zvonurile anunță că SUV-ul ar putea miza pe un motor V8 biturbo de 4.0 litri capabil să dezvolte 670 de cai putere, cu 20 CP mai mult comparativ cu modelul italienilor.

Via | Motor1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru