Lexus plănuiește o versiune electrică pentru SUV-ul UX: japonezii au înregistrat denumirea UX300e

de Paul Cosma
Vineri, 04.01.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lexus UX ar putea primi în curând o versiune 100% electrică după ce japonezii au înregistrat denumirea UX300e. SUV-ul nipon beneficiază în prezent de o versiune hibridă cu tracțiune integrală.

Prezentat la Salonul Auto de la Geneva din 2018, Lexus UX este cel mai nou SUV din gama constructorului japonez și beneficiază de un nou motor de 2.0 litri, dar și de o versiune hibridă de 176 de cai putere cu tracțiune integrală.

Livrările lui Lexus UX în Europa au început în luna octombrie 2018, la două luni după apariția în Statele Unite.

Noul SUV ar putea avea în curând și o versiune 100% electrică. Publicația Autoguide a descoperit că Toyota a depus o cerere de înregistrare a denumirii UX300e la Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală.

Modelele hibride Lexus au denumiri ce se termină cu litera “h”, astfel că ne putem aștepta ca UX300e să însemne, în curând, o versiune electrică pentru SUV-ul UX.

Lexus se așteaptă ca noul său SUV, modelul UX, să ajungă rapid în topul vânzărilor din Europa. Vânzările din Europa pe segmentul SUV-urilor compacte premium au crescut cu 24% în 2017, până la circa 465.000 de unități, un segment pe care Lexus UX a intrat în 2018.

Via Autoguide

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru