Lexus pune degetul pe rană: “Nu există prea mulți clienți care să accepte actualele mașini electrice”

de Petre Barac, Foto: Lexus
Marti, 26.09.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Actuala tehnologie a bateriilor pentru mașinile electrice “nu va fi acceptată de prea mulți clienți”, afirmă cei de la Lexus prin vocea vicepreședintelui său executiv.

Cu toate că avântul mașinilor electrice pe piața auto nu mai poate fi contestat, iar Tesla a devenit unul dintre cele mai populare branduri ale momentului tocmai din acest motiv, există și opinii mai rezervate privind situația actuală a electricelor.

Yoshihiro Sawa, vicepreședinte executiv al celor de la Lexus, crede că actuala tehnologie a bateriilor “nu va fi acceptată de prea mulți clienți” ai mașinilor electrice. Cu toate acestea, el a spus că Lexus lucrează la dezvoltarea unei mașini electrice, dar că aceasta “va fi introdusă la momentul potrivit”.

În schimb, Lexus oferă versiuni hibride pentru toate modelele din propria gamă.

Oficialii companiei nu sunt îngrijorați de lipsa mașinilor electrice din gama lor și așteaptă “să intre în joc puțin mai târziu”, atunci când avansul tehnologic va fi pe placul lor.

Via Carscoops

 

Comentarii (6)

  • Cei de la Toyota, pardon Lexus, tot timpul așteaptă ca tehnologiile să evolueze la alții, apoi apar și ei. Nu este rău.
    12 18
  • Adrian C
    Aici le dau dreptate. Putini sunt cei care vor o masina electrica in defavoarea unei benzinare de ex. Asta e adevarul....
    12 8
  • @dan_grec-esti un pic dur cu Toyota/Lexus:). Nu uita ca desi nu au un start bun in ceea ce priveste masinile electrice (probabil de aceea si discursul de mai sus , sa justifice intr-un fel intarzierea), au fost pionierii hibridizarii si tehnologiei pe hidrogen. Toyota/Lexus au insemnat pentru hibrizi ceea ce inseamna Tesla pentru electrice, adica au facut populara o alternativa la motorul clasic. Iar confirmarea sau nu a ceea ce au spus aici va fi facuta doar de cererea pietei.
    17 3
  • Hibridizarea este o exceptie, de acord, tehnologia pe hidrogen mai putin.
    8 12
  • @dan-grec-prin pionier al unei tehnologi nu inseamna neaparat primul ci intre primii. Daca Hibridizarea nu incape nici o indoiala ca a fost marea lor lovitura, in ceea ce priveste tehnologia pe hidrogen este una dintre primele care a folosit-o in productia de serie iar in prezent, din trei modele curente pe hidrogen, una este de la Toyota. Iar in opinia mea nu poti spune ca hibridizarea este o exceptie cand sunt numai trei alternative in productie pentru motorul clasic. As numi o exceptie cand ar fi o solutie din ( sa zicem 20 de alternative). Deci ei sunt implicati in 66% din alternative la un nivel foarte avansat. A se sti ca nu sunt nici pe departe un fan Toyota, dar sunt un fan al solutiilor inovatoare ale oricarei marci.
    13 3
  • workingformyliving
    au dreptate....cine isi doreste o masina care toate functiile ei se bazeaza doar pe software si tehnologii neintelese de omul de rand... care atunci cand nu iti porneste trebuie sa chemi echipa sa ti-o transporte la service, caci tu nu stii ce sa-i faci...sau atunci cand ai nevoie de ea iti da o eroare, sau cand vrei sa pleci urgent trebuie sa mai astepti 5 ore sa ti se incarce bateria sau daca vrei sa iesi offroad sa te bucuri de libertatea naturii...nu o poti face ca nu si unde o sa incarci in mijlocul padurii sau sa spunem ca vrei sa explorezi africa si tarile izolate si indepartate cu masina, ghinion ca nu in toate tarile sunt hipsteri ecologisti si etc. masina electrica iti ia libertatea de miscare, e ceva gen tramvai ce o poti folosi doar pe trasee bine stabilite. este o porcarie iubita de toti hipsterii invidiosi care se ascund in spatele calculatorului si stau cu parintii la bloc si crapa de caldura vara in appartamentele lor mici si inghesuite iar frustrarea si-o exprima latrand pe facebook impotriva celor ce au masinile ce si le doresc, masini pt care au muncit egal ca ii x6 sau dodge ram cu v8 benzina. este dreptul fiecaruia sa cumpere ceea ce isi doreste.
    3 9

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru