Lexus RX: primul teaser care anunţă debutul noii generaţii

de Bogdan Mirică
Vineri, 20.03.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lexus a publicat un teaser care nunţă debutul noii generaţii RX cu ocazia Salonului Auto de la New York. Modelul va adopta o serie de linii agresive, inspirate de fratele mai mic NX.

După o serie de zvonuri care anunţau debutul unui înlocuitor pentru actualul crossover RX, Lexus a publicat un teaser oficial, confirmând astfel lansarea unei noi generaţii.

SUV-ul mediu japonez îşi va face apariţia publică la începutul lunii viitoare, cu ocazia Salonului Auto de la New York, programat să îşi deschidă porţile în data de 1 aprilie. Imaginea surprinde profilul modelului asiatic şi trădează unele similarităţi cu futuristul Lexus NX, lansat şi în România în toamna anului trecut.

Preţuri Lexus NX în România: Crossoverul japonez pleacă de la 43.900 de euro

Nu lipsesc liniile ascuţite şi linia plonjată a acoperişului în partea posterioară. Fiind vorba despre un crossover care ar putea fi folosit şi în teren accidentat, Lexus RX păstrează pasaje evazate pentru roţile faţă şi spate. Imaginea dezvăluită astăzi trădează şi designul blocurilor optice spate, care seamănă foarte mult cu ceea ce vedem pe sedanurile GS şi IS.

Esential 238 de cai putere dezvoltă motorul turbo de 2.0 litri introdus de Lexus.
Deşi nu există fotografii cu interiorul noului model Lexus, este foarte probabil ca acesta să fie o variantă supradimensionată a fratelui mai mic NX, echipat generos.

În ceea ce priveşte gama de motorizări, Lexus nu va rezerva surprize mari.

Vor exista versiuni propulsate de motorul V6 benzină, dar şi un derivat hibrid, capabil să ofere un raport îmbunătăţit putere/consum de carburant.

Pentru piaţa din Europa, Lexus RX va beneficia de primul propulsor turbo creat de Lexus, unitatea de 2.0 litri, capabilă să dezvolte 238 de cai putere şi un cuplu motor de 350 Nm, cuprins între 1650 şi 4000 de rotaţii. Versiunea sub care se va regăsi acest motor va fi, cel mai probabil, RX 200t.

Comentarii (10)

  • ...e bine ca lexus isi canalizeaza noile tendinte ,spre un specific care sa-l defineasca...intre celelalte marci premium.cui nu-i place sa nu se uite, sunt si alte stiri cu alte masini...cat despre performantele duse la extrema(+/-1secunda la suta de km)...nu ma intereseaza, o masina nu se reduce doar la atat....punct
    4 3
  • un oarecare
    Lexus joaca in alta liga, fata de triada, o liga mai superioara.
    6 16
  • @un oarecare - dupa ce ti-ai dat seama?
    11 5
  • Om Shankar
    superb
    2 1
  • @Andi,papagalii nu-si dau seama.Ei doar repeta aceleasi zgomote ciudate.
    2 1
  • Dupa felul idiot de a face masini cu butoane inspirate din anii 80 , grele cat un mic utilaj , si personal dupa ce am mers cu CT200h , nici foarte comfortabile pentru banii ceruti !

    De acord ... joaca in alta liga ... se apropie de Opel si Volkswagen !
    11 10
  • @ingerulol
    Tarane, stai linistit ca oricum nu ai tu fata de Lexus, du-te si cumparati cazan Bemve si bagai niste numere de Ruse sau Plovdiv.
    4 4
  • Tovarase @ingerulol, stai calm, nu mai innota pe uscat. Lexus nu-i de nasul matale, cel mult un Moskwicz. Multam !
    6 11
  • @ingerul...
    ...cum dracu,de n-au dat de tine sa le spui tu cum sta treaba...cu butoanele.
    4 2
  • Vrei sa faci ceva distractiv profitabil si instructiv?!!!
    Ceva cum ar fi:
    sa testezi daca poti sa faci bani
    sa vezi daca ai abilitati legate de strategie si finante
    sau sa castigi experienta
    sa cunosti oameni ca si tine
    sa te distrezi in economie
    si sa vezi daca poti face bani reali din asta?!
    intra pe acest link si incearca: http://iup.ro/s/15955
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru