Lexus va avea o motorizare turbo: 2.0 litri şi patru cilindri

de Sebastian Toma
Miercuri, 20.11.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
La o zi după ce Honda a anunţat primul motor VTEC Turbo din istoria mărcii, Lexus ne vorbeşte despre primul său motor turbo, montat sub capota conceptului LF-NX Turbo, prezentat la Salonul Auto de la Tokyo.

Esential 2 litri este cilindreea primului motor turbo din istoria Lexus.
Lexus a prezentat un concept echipat cu prima sa motorizare turbo. Vorbim despre conceptul LF-NX, echipat cu un motor 2.0 turbo cu patru cilindri. Prezentarea acestei unităţi vine la doar o zi de la anunţul gamei de motoare VTEC Turbo din portofoliul celor de la Honda, anunţ concomitent cu dezvăluirea primelor imagini oficiale şi informaţii tehnice ale noului Civic Type R, primul Type R turbo din istoria hot-hatch-ului japonez. Cel mai probabil, motorizarea 2.0 turbo introdusă de cei de la Lexus va ajunge şi sub capotele modelelor Toyota, cei din urmă nefiind noi în lumea motoarelor otto supraalimentate. Debutul în producţie al noii motorizări nu a fost încă anunţat.

Cei de la Lexus nu au prezentat nici imagini oficiale ale noului motor şi nici specificaţii tehnice. Însă japonezii spun că unitatea prezintă tehnologiile D-4S şi VVT-i, pe lângă configuraţia specială a injectoarelor şi a galeriei de admisie, optimizate pentru performanţe optime şi economie de carburant. Tehnologia D-4S este acronimul celor de la Toyota pentru un sistem de injecţie directă de benzină la un motor cu patru timpi, în timp ce VVT-i semnifică sistemul de distribuţie variabilă folosit de concernul japonez.

Turbosuflanta folosită este de tip twin-scroll şi are un sistem activ de control al wastegate-ului, al cărui rol este de a stabiliza presiunea furnizată de sistemul de supraalimentare şi de a îmbunătăţi controlul gazelor de evacuare circulate prin turbocompresor.

Urmareste Automarket
Noul motor de la Lexus a fost prezentat pe o versiune actualizată a conceptului LF-NX, numită LF-NX Turbo. Acest concept a debutat la Salonul Auto de la Tokyo în compania lui RC Coupe, o altă ipoteză de design a mărcii japoneze.
Până în prezent, Lexus a oferit doar motorizări aspirate în gama sa, toate fiind alimentate cu benzină.

Via Lexus

Comentarii (15)

  • Si uite asa vom vedea mai multe Lexusuri pe strada. Pana acuma motivul principal era ca incepea de la 2.500cmc3, fapt care se traduce prin taxe si impozite mari. Este un lucru bun mai ales ca vorbim despre o marca premium japoneza.
    18 4
  • Mda, tipic romanesc!

    @ScorpyonVAG, copilee cine are bani de un Lexus nu se mai uita la taxe. In plus lexus are numai hibrizi in gama deci la care naibii taxe te referi ?
    7 17
  • @haha sau colegu cu masina albastra de pe forum: Copil sa ii zici lu' ....

    Lexus in Romania vezi doar IS, clasele mai mari sunt rare. Si fi sigur ca nu vor pune 2.0t pe clasele mari. Si cum toti isi cumpara A4 2.0, 320 fix din motivul ca nu trece peste 2.000cmc3, sigur o parte dintre ei se vor ,,arunca" la Lexus. Cine are bani de Audi si BMW are bani si de lexus, asa ca nu mai vorbi aiurea. In aceasta perioada cu taxele care sunt si vor veni, plus pretul combustibilului, nu cred ca mai doreste cineva o masina cu motor mare care sa consume mult. Si din cate am vazut majoritatea cu motorizari mari nu au impozitul platit si masina o vad fara impozitul platit, deci ce sa inteleg de aici ?
    Tu cati ani ai de te crezi asa matur ?
    14 4
  • Ce masina albastra mai ? Eu nu am masina , am scuter deocamdata.
    Vrei sa stii cati ani am ? Am 123 de ani, sau vrei sa-mi vezi barba? Marog.

    Greseala ai repetato di nou. Acel IS de care spui tu tocmai a primit si ''dansul'' un propulsor hibrid, la fel cum si gama GS au renuntat la GS250 in schimbul unui GS300H . Deci , ia spune cumetre ?
    5 18
  • Bai nene? De cand motorul turbo papa mai putin decat unul natural aspirat ?
    11 7
  • Interesant design.
    Curios ce nota va primi acest colturos la capitolul siguranta pietonilor ? :)
    8 4
  • @cyrus
    care pietoni?ce siguranta?nu ti-ai dat inca seama ca-i o gaselnita de cacaua,in materie de marketing?era mai bine daca taceai...
    0 12
  • Ha-ha Cyrus, ai dreptate, asa ma gandeam si eu.

    legzuz la pieton: "Baiatu', cum vrei sa mori, taiat sau intepat"?
    9 7
  • urata in draci! Calandrul ala devine o obesie si, culmea, obsesia asta devine mai mare, mai masiva, mai hidoasa. Pe de alta parte vedem un CONCEPT si nu masina de serie. Pe unii ura fata de toyota ii orbeste. Nu asa domnu' zarnasteanu? Parca erai mai logic alta data.

    Si da, la hibrizi taxa e ZERO. Si da, la aceeasi putere, noile turbo consuma mai putin. Stii bine ca e asa @Blower0.
    9 8
  • Oare astia ce prizeaza cand fac design-ul la masina...
    10 1
  • MR. pamflesteanu.......pardon @zarnesteanu. De la atatia prosti pe langa mine am inceput sa ma balbai in explicatii. Cer scuze daca te-am ofensat MR.zarnesteanu. Stiu ca nu ai nici bicicleta, in schimb am trecut prin Zarnesti acum un an, si ce sa vezi? Saracie cat putea vedea cu ochii. Si cand ii aud pe anumiti ''zarnesteni'' aici pe site. Hai ca iti dau o Warszawa cu badge si praguri S line ti-l dau cu 130 k euro il vrei ?

    @Cyrus, acest ''colturos'' se afla inca la stadiul de CONCEPT, inca nu a fost dezvaluita versiunea de serie, deci nu mai bate campii.
    -Iar pietonii trebuie sa traverseze frumos pe la trecere pe culoarea verde a semaforului, la fel si soferii;
    -Si ar mai fi ceva, innumara cazurile MORTALE care s-au inregistrat in mare parte din cauza posesorilor de Bhemveuri si Mertzane si apoi fa o comparatie cu Lexus.......raspunsul il stim deja. Numarul de mortalitate este foarte mare la prima grupa, adica ''toti cocalarii'' care au permis la Pitesti si nu stiu sa consuca cum trebuie, insa cand pun mana pe un Bhemve fac ravagii, ba chiar omoara si oameni nevinovati.

    Acum sa comparam cu Lexus , ce zici ?
    4 14
  • @vianu , GREȘIT TOTAL. Mașinile cu aceeasi putere maxima, cu aceeasi distributie de cuplu pe plaja de turatii au un consum similar. Nu știi modu de funcționare a motoarelor MODERNE!!!
    6 3
  • @Blower0

    fie cum zici tu :)
    2 3
  • @vianu , intra la articolul cu "Jaguar F-Type" , acolo am dat niste explicatii in legatura cu consumul
    3 1
  • Unde sa faca imbecilule Lexus accidente la noi? Da cate sunt pe strada? 15? Hai du-te la nani ca iti este somn.
    9 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru