Limuzina premierului israelian este un Audi A8 blindat care costă 685.000$

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 05.11.2010
Pentru siguranţa primului-ministru israelian, guvernul a achiziţionat un Audi A8 blindat în valoare de 685.000 de dolari. Maşina are la bază vechiul model A8 L W12 quattro.

Guvernul israelian pune mare preţ pe siguranţa primului-ministru. Cea mai clară dovadă este limuzina achiziţionată de autorităţi pentru transportul şefului de guvern, un Audi A8 în versiunea Security, lansată de constructorul german în 2007.

Limuzina blindată are la bază versiunea cu ampatament mărit a modelului, propulsată de un motor W12 cu sistem de tracţiune integrală quattro. Maşina dispune de o celulă de siguranţă fabricată din oţel, sticlă şi un aliaj special, componente care sporesc radical nivelul de rezistenţă.

Pachetul de siguranţă precum şi celelalte modificări aduse limuzinei au făcut ca preţul plătit de guvernul israelian să ajungă la 685.000 de dolari şi A8-ul premierului să devină cea mai scumpă maşină introdusă în ţară.

Modelul este propulsat de motorul pe benzină W12, capabil să livreze 450 de cai putere şi să propulseze vehiculul blindat de la 0 la 100 de km/h în câteva secunde

În interior, limuzina a fost echipată cu fax şi telefon, o cutie de răcire, un bar, un odorizant special şi un DVD player.

Maşina va fi echipată cu lumini LED de avertizare dar şi cu anvelope run-flat pentru a permite rularea în situaţii de urgenţă. 

via | 4wheelsnews

Comentarii (6)

  • Alex Radoi
    Doaaaaamneeee....
    "Modelul este propulsat de motorul pe benzină W12, capabil să livreze 450 de cai putere şi să propulseze vehiculul blindat de la 0 la 100 de km/h în câteva secunde"

    Cum sa te dai ziarist auto si sa afirmi despre o masina ca accelereaza in cateva secunde? Pai si Loganu' 1.5dci accelereaza in doar "cateva secunde". Mai multe ca A8-ul, dar totusi "cateva", ca nu-s 50.
    18 0
  • evrei dobitoci
    10 17
  • și ce dacă....
    e blindată! găsesc arabii o bombă să o distrugă cu toate dotările pe care le are....
    8 7
  • Alex Radoi
    @Automarket
    Imi place ca partea in care va criticam ati sters-o, in schimb o afirmatie antisemita ca a lui Faurelianu, ramane. Vedeti... asta face diferenta intre niste blogarashi si oamenii de presa... Mai aveti multe de invatat, sorry... :(((
    12 4
  • bogdan
    dupa ce ca ati scris o prostie cam cat voi de mare ati mai si bold-uit-o... "sa se vaza" ca sunteti culti in cap... auzi, prinde suta in cateva secunde.. cam cate, vreo 59?
    3 0
  • BaditzaEx
    @Faurelianu
    evreii aia, iti cumpara tie tot neamul dobitocule si sunt poporul/natia care a dat lumii cei mai multi si mai mari oameni de stiinta ( chimisti, fizicieni... ) + au reusit sa-si construiasca o tara de la zero...dupa ce au fost decimati de Hitler, dar pt unu ca tine , care istoria incepe de la primul album al lu Guta sau Adrian Minune, e mai greu.

    unii dupa ce ca sunt cum sunt mai dau si din coada...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru