Lista modelelor pe care Mercedes le va lansa în 2017: GLA Coupe, E-Klasse All Terrain și S-Klasse facelift

de Bogdan Mirică
Vineri, 22.07.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes a publicat o listă cu modelele pe care le va lansa anul viitor. Capetele de afiș sunt Mercedes Clasa S facelift și GLA Coupe.

Toată industria auto stă cu ochii pe segmentul premium, acolo unde se dă o bătălie strânsă pentru prima poziție a clasamentului între actualul lider BMW și rivalul său german Mercedes.

Constructorul din Stuttgart a publicat rezultatele financiare ale ultimelor șase luni, însă presa a fost atât de concentrată pe cifre încât a scăpat din vedere o imagine care detaliază lansările Mercedes de anul viitor.

Germanii vor îngroșa rândurile SUV-urilor coupe cu un nou model: micul GLA Coupe. Acesta va beneficia de același look frontal, de aceleași motorizări și de un interior similar. Va fi diferit doar aspectul posterior și linia plafonului. Modelul își propune să se dueleze cu un viitor BMW X2, anticipat și el de ceva vreme.

În familia actualului Clasa E își vor mai face loc două variante de caroserie. Prima va fi un coupe, urmat în anii ce vor urma și de un Cabrio. A doua variantă va fi mult așteptatul E-Klasse All Terrain, adică un break cu apetit pentru off-road, gata să fure din clienții lui Audi A6 Allroad.

Surprize mari în segmentul supercarurilor, acolo unde Mercedes, care abia a dezvăluit AMG GT R cu ocazia Festivalului de la Goodwood, mai are trei ași în mânecă. Toți sunt bazați pe același AMG GT. Este vorba despre AMG GT R Coupe, GT C Coupe și GT C Roadster. Misterul ar urma să fie dezvăluit anul viitor.

Deși surse neoficiale vorbeau despre introducerea unui facelift pentru Mercedes S-Klasse cu ocazia Salonului Auto de la Paris de anul acesta, se pare că limuzina se va mai lăsa puțin așteptată. Revizuirile sunt programate să apară abia anul viitor.

Smart nu a fost nici el uitat, fiind programată o extindere importantă a gamei. Dacă anul acesta vom face cunoștință cu noul Fortwo EV, anul viitor vom vedea Forfour EV și Fortwo Cabrio EV. Mercedes încearcă astfel să ofere alternative electrice la fiecare mașină din portofoliu.

Comentarii (1)

  • S-ul ei E-ul All... vor fi interesante.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru