Locul lui Mercedes Clasa B electric va fi luat de o compactă nouă, cu zero emisii, lansată sub logo-ul gamei EQ

de Bogdan Mirică
Marti, 01.08.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Chiar dacă a renunțat la Mercedes Clasa B electric, constructorul german nu va lăsa neacoperit segmentul compactelor cu zero emisii. Se pregătește un model nou în gama EQ.

Decizia germanilor de a renunța la Mercedes Clasa B electric vine la pachet cu speranțe pentru cei care își doreau o mașină electrică pură din partea constructorului german.

Potrivit Autocar, Clasa B electric iese din producție, însă segmentul compact cu zero emisii urmează a fi acoperit de un model din gama EQ. Vă reamintim că EQ se va numi gama de mașini electrice pe care Mercedes o pregătește până la finalul acestui deceniu.

Primii pași în această direcție vor fi făcuți în toamna acestui an, cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt. Mercedes va profita de avantajul terenului propriu pentru a ne introduce conceptul EQ A, adică un model compact 100% electric.

Prototipul va fi primul dezvoltat pe noua platformă dedicată modelelor electrice. Arhitectura va presupune și o baterie ceva mai avansată, capabilă să ofere mai multă autonomie decât cei 200 de kilometri promiși de răposatul Mercedes Clasa B electric.

Ieșirea din producție a monovolumului electric de segment C anunță și sfârșitul carierei pentru versiunea convențională. Așadar, actualul Clasa B se pregătește să încheie socotelile și să lase loc noii generații, programată să debuteze în 2018, unul dintre saloanele europene: Geneva sau Paris.

via autocar

Comentarii (1)

  • Da da... prin 2300... ca VW. Astia nu fac nimic in directia masinilor electrice, doar compliance cars si enorm de multe concepte si stiri facute de agentii de publicitate fara niciun model real, concret, numai desene cu masini pentru benzi desenate.
    B-class electric avea autonomie de 140-150km. Trebuie sa fii nebun sa dai 40000 euro pe un model cat se poate de ratat.
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru