Loeb a castigat Raliul Spaniei

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 05.10.2008
Sebastien Loeb a castigat pentru a patra oara consecutiv Raliul Spaniei, consolidandu-si astfel pozitia de lider in clasamentul general.

Pilotul echipei Citroen a avut un weekend perfect in care nu a comis nicio greseala si s-a impus cu aproape 25 de secunde in fata coechipierului sau, Dani Sordo.

Loeb a ajuns astfel la cea de-a 45-a victorie din cariera si a noua a acestui sezon, imbunatatindu-si avansul in clasament la 12 puncte fata de Mikko Hirvonen.

De asemenea, echipa Citroen s-a distantat la 17 puncte in fata celor de la Ford in clasamentul constructorilor. Loeb este imbatabil in raliurile desfasurate pe asfalt inca din 2005, ajungand astazi la cea de-a 11-a victorie consecutiva pe o astfel de suprafata.

"Sunt foarte, foarte fericit!", a declarat Loeb la finalul raliului. "A fost un raliu foarte bun pentru mine, aproape perfect, dar nu a fost chiar asa de usor. A trebuit sa fortez mult pentru a-mi spori avantajul fata de Dani Sordo in primele doua zile. Bine, azi am putut sa incetinesc putin ritmul, dar a trebuit sa muncesc pentru un timp un inca de la inceput. Sa obtinem primele doua locuri impreuna cu Sordo este o mare realizare pentru intreaga echipa si ne ajuta foarte mult in clasamentul constructorilor".

Spaniolul Dani Sordo a ocupat in final locul secund in fata propriilor suporteri la bordul unui Citroen C4 WRC. In penultima proba speciala, echipa BP Ford i-a cerut lui Francois Duval sa ii cedeze locul 3 lui Mikko Hirvonen pentru ca acesta din urma sa obtina mai multe puncte. Chiar si in aceste conditii, Hirvonen a fost cu peste un minut mai lent decat Loeb, in timp ce Duval a completat topul primilor patru piloti.

Peter Solberg a incheiat raliul pe locul 5, la peste doua minute in spatele lui Duval, fiind urmat de Jari-Matti Latvala. Ultimele punctele puse in joc au fost acontate de Chris Atkinson si Andreeas Mikkelsen.

In clasamentul pilotilor, Loeb ocupa prima pozitie cu 96 de puncte, fiind urmat de Hirvonen cu 84 de puncte si Dani Sordo cu 59 de puncte. La constructori, Citroen ocupa pozitia de lider cu 159 de puncte, in timp ce urmatoarele doua locuri sunt acontate de Ford (132 de puncte) si Subaru (80 de puncte).

Urmatoarea etapa de WRC va avea loc in perioada 10-12 octombrie in Franta.

Comentarii (2)

  • CITROEN C4
    Nu mai vad comentarile concurentei(focus,golf,astra,ceed) la adresa lui c4
    0 0
  • c4???
    ..pune-l pe Loeb intr-un Focus si nu mai vezi rotita de c4....
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru