Loeb a scapat de o penalizare de 5 minute

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 29.02.2008
Sebastien Loeb a scapat in ultima clipa de o penalizare de 5 minute in Raliul Mexicului, dupa ce a intampinat probleme la motorul masinii Citroen C4 WRC.

Pregatirile lui Sebastien Loeb pentru Raliul Mexicului din acest weekend au fost perturbate joi in timpul shakedownului din cauza unor defectiuni majore la motorul masinii sale Citroen C4 WRC.

Echipa Citroen a reusit sa duca masina la service-ul din Leon, iar mecanicii au decis sa inlocuiasca motorul in loc sa incerce sa-l repare. Loeb nu a putut sa ofere detalii despre natura problemei. "Pur si simplu motorul s-a oprit", a declarat Loeb. "Era evident ca se intampla ceva in timp ce ma deplasam spre shakedown, asa ca am incercat sa ma intorc la service, insa motorul s-a oprit si asta a fost". Motorul a fost inlocuit la timp pentru ca Loeb sa aiba oportunitatea de a participa la ultimele 30 de minute ale sesiunii de 4 ore.

Conform regulamentului, echipele pot utiliza 5 motoare pentru fiecare masina pe parcursul sezonului 2008, iar FIA stipuleaza 5 "perechi" de raliuri in care trebuie folosit acelasi motor. In plus, echipele trebuie sa anunte propria lor lista de raliuri in care doresc sa utilizeze acelasi motor.

Practic, prin acest sistem fiecare motor este utilizat la 3 raliuri consecutive. In cazul in care un pilot schimba motorul intre shakedown si startul propriul zis al Raliului primeste o penalizare de 5 minute, daca inlocuirea se petrece la al doilea sau al treilea raliu.

Dupa ce au analizat schimbarea motorului de pe masina lui Loeb, comisarii de cursa de la Raliul Mexicului au decis sa il penalizeze cu 5 minute, considerand ca acesta se afla la cel de-al treilea raliu nominalizat de Citroen cu acelasi motor.

Cu toate acestea, comisarii au informat echipa Citroen ca, in cazul in care Loeb va concura cu motorul original, penalizarea va fi evitata. In consecinta, mecanicii Citroen au reusit sa repare motorul, iar echipa a anuntat ca isi va asuma riscul de a utiliza acel motor. In aceste circumstante, penalizarea initiala de 5 minute asupra lui Loeb nu se mai aplica.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru