Loeb, lider dupa prima zi la Monte Carlo

De Robert Gherghe
Publicat Vineri, 25.01.2008
Dupa primele doua speciale din Raliul Monte Carlo, francezul are un avans de 12.7 secunde.

Aseara s-a dat startul in noul sezon din WRC. Pilotii au desfasurat primele doua speciale din Raliul Monte Carlo, St Jean En Royans (28.12 km) si La Cime Du Mas (17.57 km).

Prima proba speciala, lunga de 28 de km, a fost adjudecata de pilotul secund de la Citroen, Dani Sordo. Spaniolul a reusit sa scoata la o temperatura de minus 2 grade celsius un timp cu 3.8 secunde mai bun decat coechiperul sau, Sebastien Loeb. Al treilea timp a fost obtinut de liderul BP Ford, Mikko Hirvonen, la 16 secunde de lider. Petter Solberg si Matthew Wilson au pierdut timp din cauza unor piruete, iar Jari-Matti Latvala a lovit o piatra, din cauza careia a facut pana. Fiind nevoit sa se opreasca sa schimbe roata, acesta a terminat proba la peste 4 minute de Sordo. Nici cei de la Suzuki nu au fost scutiti de probleme, SX4-ul lui Toni Gardemeister ramanand fara sistem anti-lag, iar P-G Andersson a rupt planetara dreapta-spate.

A doua proba speciala a fost adjudecata de Sebastien Loeb, care il detroneaza pe Dani Sordo si preia sefia clasamentului cu un avans de 12.7 secunde.

Cvadruplu campion mondial a declarat la sfrasitul zilei: „Prima proba a fost marcata de prezenta ghetii, ceea ce m-a facut sa nu fortez. Stiu ca Dani vrea sa castige la Monte Carlo, lucru care m-a ambitionat pe a doua speciala si am realizat un timp mai bun”.

Sordo a terminat La Cime Du Mas (17.57 km) cu al doilea timp, la peste 15 secunde de Loeb, declarand ca farurile pierdute au fost motivul din cauza caruia nu si-a putut devansa coechipierul. „A fost foarte dificil pentru mine. Vizibilitatea era scazuta, iar drumul era alunecos pe anumite portiuni”, a declarat Sordo. Hirvonen a obtinut din nou al treilea timp, insa la finalul zilei, cei de la Citroen se aflau la 31 secunde in fata lui. Pentru astazi sunt programate 6 probe speciale, despartite in 2 bucle.

Comentarii (1)

  • Anu asta va castiga detasat Loeb, pacat ca s-a retras Marcus Grönholm, asa mai avea si Loeb cu cine sa se intreaca. Acum e floare la ureche pt el.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru