Loeb si Citroen domina autoritar Raliul Spaniei

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 04.10.2008
Sebastien Loeb a castigat toate cele 6 probe speciale din Raliul Spaniei desfasurate vineri in prima zi din Raliul Spaniei.

Loeb si-a confirmat din plin statutul de mare favorit in Raliul Spaniei, reusind sa se impuna fara emotii in toate probele speciale care au avut loc vineri, in prima zi a competitiei.

In plus, coechipierul sau, Dani Sordo, l-a secondat pe francez in toate cele 6 probe ale zilei, completand astfel ziua excelenta a echipei Citroen.

Aflat la adapostul unui avantaj de 15 secunde in fata lui Sordo, Loeb se indreapta cu pasi mari spre a patra victorie consecutiva in Raliul Spaniei si spune ca nu a avut niciun fel de probleme in fata rivalilor sai. "A fost o zi foarte, foarte buna", a declarat Loeb la sfarsitul zilei. "Nicio problema, masina este perfecta si am o presimtire foarte placuta. Am incercat sa fortez pentru a mari avansul fata de Sordo. 15 secunde la finalul zilei reprezinta un rezultat bun".

Sordo, care concureaza in acest weekend in fata propriilor suporteri, spune insa ca se astepta ca distanta fata de Loeb sa nu fie chiar atat de mare. "Cu siguranta nu este prea rau, dar nu este nici chiar asa de bine", a comentat Sordo.

"Bineinteles ca sunt fericit sa fiu in fata celor de la Ford, dar am incercat sa fiu mai rapid. Sper sa reusesc asta sambata".

Sordo a reusit sa ii tina la distanta pe cei de la Ford pe tot parcursul zilei, avand un avans de peste 25 de secunde in fata locului 3 ocupat de Francois Duval. Coechipierul acestuia din urma, Mikko Hirvonen, a incheiat pe locul 4. Diferenta de timp dintre cei doi coechipieri ai echipei BP Ford este mai mica de 3 secunde, astfel ca lupta pentru locul 3 va fi acerba.

Locul 5 i-a revenit lui Peter Solberg, insa pilotul echipei Subaru s-a clasat la peste un minut in spatele lui Hirvonen. De altfel, Solberg a pierdut foarte mult timp in cursul diminetii, intrucat a ales pneurile Pirelli mai moi, in timp ce ceilalti piloti au mers pe mana pneurilor mai dure.

Locul 6 a fost ocupat de pilotul privat al celor de la Citroen, Urmo Aava, urmat de Jari-Matti Latvala la bordul unui Ford Focus RS WRC. Lla 9 secunde in spate s-a clasat Chris Atkinson de la Subaru, care ocupa astfel provizoriu ultimul loc care aduce puncte in clasamentul general.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru