Loeb, stapanul Raliului Acropolis

De Robert Gherghe
Publicat Sambata, 31.05.2008
In ciuda probemelor avute, Sebastien Loeb a reusit sa revina pe locul intai la finalul zilei din Raliul Acropolis.

Ziua a doua in Raliul Greciei a fost marcata de numeroase dificultati de traseu. Dupa ce pilotii BP Ford au esuat ieri pe superspeciala care a incheiat ziua, astazi a venit randul rivalilor de la Citroen sa aiba pene de cauciuc.

Prima bucla a zilei nu avea sa fie prea fericita pentru liderul de la general, Sebastien Loeb. Pe langa evolutiile excelente avute de Mikko Hirvonen, Loeb a trebuit sa se confrunte cu o pana de cauciuc care i-a smuls primul loc in Acropolis.

Francezul a revenit in PS10, dar nu s-a putut apropia de victoria pe speciale, monopol impartit intre Hirvonen (BP Ford) si Gigi Galli (Stobart). Pe fondul revenirii pilotilor BP Ford in prima parte a clasamentului, Dani Sordo a profitat de necazul coechiperului sau si s-a instalat in frunte. Spaniolul de la Citroen nu avea sa ramana decat pana in ultima speciala a zilei in acesta pozitie, cand doua pene simultane de cauciuc l-au facut sa piarda mai bine de 5 minute.

In aceste conditii, evolutiile constante ale lui Sebastien Loeb l-au readus pe francez in fruntea clasamentului general, chiar in incheierea zilei.

Numeroase dificultati de traseu au dus la mai multe surprize in configuratia clasamentului final dupa ziua secunda din Grecia.

Astfel, in spatele campionului mondial, Sebastien Loeb, se situeaza in mod surprinzatopr cei doi frati Solberg. Petter, campion mondial in 2003, care beneficiaza de noua Subaru Impreza WRC2008, nu a impresionat pe nimeni dar a reusit evolutii fara probleme tehnice lucru care l-a propulsat pe locul al doilea la 28 de secunde de lider.

Henning Solberg (Stobart) ocupa locul al treilea, la 1 minut si 5 secunde de Loeb. Mikko Hirvonen a reusit sa termine ziua pe care a dominat-o pe locul patru, la peste 3 minute de primul clasat. Finlandezul, lider la general, a avut o problema tehnica pe PS10, unde a pierdut peste 2 minute.

Urmatoarele locuri in clasament sunt ocupate de Urmo Aava, Matthew Wilson, Dani Sordo si Jari-Matti Latvala, ultimul la aproape 9 minute distanta de Loeb.

Taguri: WRC

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru