Loeb, trădat de Citroen după 15 ani de succes: "Sunt surprins că nu voi concura pentru echipă în 2016"

de Daniel Popescu
Vineri, 20.11.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastien Loeb s-a declarat surprins că nu a fost păstrat de Citroen pentru sezonul 2016 al Campionatului Mondial de Turisme. Constructorul francez va absenta anul viitor din Campionatul Mondial de Raliuri, dar va reveni în 2017.

Am fost surprins când am aflat că nu voi apăra culorile Citroen în 2016.

Sebastien Loeb
Pilot Citroen
Citroen şi-a definitivat în această săptămână strategia pe care o va aborda în sporturile cu motor pe parcursul următorilor ani. În sezonul 2016, constructorul francez va continua participarea în Campionatul Mondial de Turisme (WTCC), însă va reduce echipa de la trei la două maşini, iar cel sacrificat a fost chiar Sebastien Loeb.

Francezul a concurat 15 ani pentru Citroen, timp în care a obţinut nouă titluri mondiale în WRC, iar decizia l-a luat prin surprindere.

"Am fost surprins când am aflat că nu voi apăra culorile Citroen în 2016. Am construit împreună provocarea din WTCC cu obiectivul personal de a câştiga titlul în 3 ani. Sunt dezamăgit că aventura se opreşte după 2 ani, pentru că doream acest titlu. O poveste frumoasă ajunge la sfârşit, dar nu am niciun regret. Din contră, am amintiri grozave", a declarat el.

Loeb va participa însă alături de Peugeot la Raliul Dakar 2016.

Cel mai probabil, 2016 va fi ultimul sezon pentru Citroen în WTCC, întrucât din 2017 se va concentra integral pe Campionatul Mondial de Raliuri (WRC).

Pentru a gestiona eficient resursele, am decis să ne concentrăm toate eforturile pe designul şi dezvoltarea noii noastre maşini de WRC.

Yves Matton
Sef Citroen Racing
Regulamentul tehnic se va schimba radical peste doi ani, motiv pentru care francezii au decis să acorde o atenţie sporită dezvoltării maşinii.
Din acest motiv, constructorul a decis ca anul viitor să nu mai concureze în WRC cu echipa de uzină.

"Nu ne-am ascuns interesul pentru regulamentul WRC din 2017 şi întreaga echipă este motivată de această nouă provocare. Ne place provocarea de a face maşinile mai spectaculoase. Pentru a gestiona eficient resursele, am decis să ne concentrăm toate eforturile pe designul şi dezvoltarea noii noastre maşini de WRC. Tocmai de aceea, Citroen nu va concura în sezonul 2016 al WRC ca echipa de uzină", a explicat Yves Matton, şeful Citroen Racing.

Cel mai probabil, Citroen va participa la unele etape din sezonul 2016, atunci când va furniza maşini pentru anumiţi piloţi.

Via Citroen

Comentarii (5)

  • Nu inteleg decizia celor de la Citroen. Loeb a adus Citroen in varful Campionatului Mondial de Raliuri,
    3 0
  • Seb,cel mai bun in WRC.
    5 0
  • someone
    cu alte cuvinte: " multumim sebi, acolo e usa" ??????
    7 2
  • inexorabil
    Lasă, Seba tată, nu fi deprimat. Decât să stai cu inima strânsă gândindu-te dacă Citroen te va avea sau nu ȋn vedere ȋn 2017, mai bine stai cu urechile ciulite spre…Opel, căci umblă zvonul că nemții vor să revină ȋn WRC-ul tău drag, probabil cu Corsa OPC, care propune un motor excelent de 1600 cc turbo, 207 CP și 280 Nm – cifre valabile pentru producția de serie, ȋnsă, printr-o eventuală implicare mai consistentă a lui OPC, s-ar putea obține o mică bestie. Numai să existe voință fermă din partea conducerii (atât de la Detroit, cât și de la Russelsheim), adică ambiție și orgoliu pentru a opri supremația lui VW ȋn raliul mondial.
    5 1
  • someone
    @ inexorabil : stii tu sigur ca inrtra opel in wrc? stiu ca in 2017 cand se schimba actualul regulament vor intra pe langa actualii competitori si cei de la toyota, care teasteaza intens actualul yaris.
    ar fi frumos sa vina si opel, ar fi mai multa aglomeratie....apropo, stiu ca mitsubishi testeaza si ei modelul Mirage, doar ca in clasa R5, si nu in wrc
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru