Logan si Tucson pentru functionarii din agricultura

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 30.05.2007
Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura va cumpara 128 de Logan-uri si 150 de modele Hyundai Tucson

Se pare ca luna mai este luna reinnoirii parcului auto pentru mai toate institutiile statului. Dupa ce SPP a anuntat o licitatie pentru achizitionarea unei noi flote se pare ca si APIA (Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura) a trecut deja la fapte.

Dacia Pitesti si Hyundai Romania vor furniza APIA autoturisme in valoare totala de pana la 7,2 milioane euro, in urma unei licitatii castigate de cele doua firme. APIA a organizat licitatia pentru achizitionarea unui numar de 656 de autoturisme, impartite in patru loturi, respectiv de 128 de masini (primul si al doilea lot), 250 (al treilea lot) si 150 (ultimul lot).

Nicolae Sterghiu, directorul general al APIA, a declarat ca "in urma licitatiei, Dacia Pitesti a fost desemnata castigatoare pentru primul si al doilea lot de masini, iar Hyundai Romania pentru al patrulea. Pentru al treilea licitatia va fi reluata intrucat ofertantul nu a avut scrisoare de garantie". Directorul APIA a adaugat ca Dacia va furniza masini modelul Logan, cu 5 si 7 locuri, iar Hyundai va oferi autoturisme modelul Tucson.

Contractele vor fi semnate pe 13 iunie.

Potrivit anuntului de licitatie publicat de Agentie, costul estimat al autoturismele din prima si a doua grupa, care vor fi furnizate de Dacia Pitesti, este, cumulat, de pana la 3,2 milioane euro, iar pretul pentru autoturismele din a patra grupa, care vor fi furnizate de Hyundai Romania, este estimat la maxim patru milioane euro.

Achizitionarea autoturismelor va fi finantata din bugetul APIA pentru acest an. Agentia de plati are nevoie de masini in special pentru activitatea de control in teren a datelor pe care fermierii le-au inscris in cererea pentru subventia din fonduri UE, de circa 50 de euro pe hectar.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru