Logan, un esec in India

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 25.03.2008
Mahindra Renault, producatorul Logan in India, a anuntat rezultate modeste dupa primul an pe piata asiatica.

Esential

50.000 de unitati anuale a fost planul de productie pentru Logan in India.

Renault a lansat acum aproximativ un an modelul Logan pe piata din India. Loganul indian a fost produs la uzina Mahindra din Nashik, pe aceeasi platforma ca si versiunea produsa in Romania sau alte regiuni ale globului.

Pentru primul an de productie in tara asiatica Renault a stabilit o cota de 50.000 de unitati. Modelul Logan nu a intalnit asteptarile producatorului pe piata auto indiana, fiind mai degraba catalogat ca un esec.

Modelul Logan pleaca de la 7400 de euro in India, dar se pare ca specificul pietei asiatice are un alt barometru pentru titulatura de low-cost.

Unul dintre principalele motive pentru care Renault Logan nu a starnit interes in India a fost si anuntul fabricarii celui mai ieftin automobil din lume, Tata Nano.

Cel mai probabil, esecul Loganului in India, va determina Renault sa grabeasca aparitia modelului construit impreuna cu Bajaj, competitorul lui Tata Nano.

Via |Caradisiac

Comentarii (10)

  • AndreiRN
    Logan Indian
    Nu se vinde acolo nu este o problema ca il vor aduce in romania ca oricum aia vor greva. Le vor face in India si vinde in Europa ca este profitabil.
    0 0
  • ALX CT
    7400????
    Pai cum naiba daca la noi cu mana de lucru romaneasca e 6400 Euro cel mai ieftin, la ei de ce 7400? cand acolo forta de munca e mai prost platita..???? ceva nu se leaga
    0 0
  • ALX CT
    Apropo 7400 Euro la ei nu e Low-cost,poate in Franta,Spania da nu la ei,ca doar aia de la TATA motors nu au scos model de 2500 (sau cta o fii) pe degeaba
    0 0
  • gogu infologu
    low cost pe dracu
    India are cea mai numeroasa clasa de mijloc din lume... aproximativ 200 milioane! Cifra e corecta! castiga peste 200.000 de euro pe an. Raportat la populatie reprezinta cam 18 % din 1.05 miliarde (neoficial 1.2 mld)
    0 0
  • gogu dezinformologu
    dude.. nush de unde ai scos cifrele alea, dar sunt aberatii totale, pe ce lume traiesti?
    0 0
  • Gogule aberezi
    A fost un prieten in India in interes de servici. Sunt vai de capul lor de saracii (majoritatea). Aria sales manager la Gillette avea scooter si salariue de 120 $/luna si salesmanii aveau biciclete si 80 $/luna.E adevarat ca au trecut vre-o 5 ani de atunci dar mult nu s-au dezvoltat.Asa ca Loganul pt ei e cum e Mercedesul pentru noi.La ei chiar e foarte mare diferenta intre saraci(inclusiv clasa de mijloc) si bogati.
    0 0
  • Stinky007
    nici low-cost dar nici middle-class
    Sincer, daca as castiga 200.000E pe an, nu mi-as lua masina sub 10.000. Sper sa recupereze din investitie exportand spre alte tari cu volan pe dreapta (i.e. Marea Britanie).
    0 0
  • sd
    Logan oriunde este un esec pentru faptul ca este cumparat numai de Saraci!!!!!!!!!!
    0 0
  • E un pic altfel ca design si se vinde denumirea Mahindra Renault Logan. Ca si curiozitate, are bord bej, volanul ca la Clio Symbol iar motorizarea de 1.6 are cativa cai in minus fata de cea din Romania.Ar putea fi un pic cam scump pe o piata pentru care a fost creata TATA NANO.
    0 0
  • tzeapa mareeee!!
    Deja e plina romania de prosti carew shi-au luat tepe de la renault-dacia! Cati nu plang in pumni ca au facut prostia sa-si cumpere NOVA, SOLENZA si, mai nou, SUPER TEAPA LOGAN? Bai fraierilor! De unde o sa dati zeci sau chiar sute de milioane sa reparati rablele voastre? Stiati ca reparatia unei pseudomasini de asta e mai scumpa ca reparatia unui Mercedes? De ce nu va desteptati si inainte de a va lua o superteapa de asta nu mergeti voi frumusel sa discutati cu un mecanic serios de la un service mai marisor sa vedeti cat va costa reparatiile dupa ce prostia de logan...etc iese din garantie? O sa ramaneti uimiti! De ce credeti ca cei de la renault dau doar un an garantie loganului?Puneti-va intrebarea asta in conditiile in care masini apropiate ca pret de rablele produse de renault au perioade de garantie care pleaca de la 5 ani shi ajung pana la 7-10 ani!Asata nu va da de gandit?DESCHIDE OCHII ROMANE PROST CA DE NU VEI DESCHIDE BUZUNARUL!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru