Londra: două consilii locale vor să interzică accelerările puternice și turarea motoarelor în gol în oraș

de Sebastian Toma
Marti, 28.07.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Comportamentul unor șoferi de supercar-uri a devenit o problemă pentru consiliile locale ale unor cartiere înstărite din Londra. Aceștia propun interzicerea accelerărilor puternice, a turării motoarelor în gol și staționarea cu motorul pornit.

Este ca într-o stațiune scumpă din Spania, dar fără soare. Este deranjant și complet nenecesar.

Angela Stone
55 de ani, pensionară
Consiliul local din Kensington și Chelsea, un cartier din Londra, propune modificarea legilor pentru a controla comportamentul șoferilor care conduc pe drumurile urbane. Totul a pornit de la comportamentul unor șoferi de supercar-uri, care au afectat calitatea vieții locuitorilor din cartierul de 12 kilometri pătrați din Londra, popular pentru plimbări pentru o categorie necivilizată de șoferi de supercar-uri. Propunerile consiliului respectiv vizează interdicția formării de grupuri în vederea conducerii mașinilor în șir organizat și folosirea claxonului, staționarea cu motorul pornit, accelerările puternice, redarea de muzică la volum înalt din difuzoarele automobilelor și turarea motoarelor în gol.

Consiliul local responsabil de Royal Borough of Kensington and Chelsea, cel mai mic cartier din Londra și o zonă dens populată, dorește ca șoferii care abordează un comportament nerespectuos să fie sancționați mai sever decât cu simple amenzi rutiere. Potrivit publicației britanice Standard, localnicii din cartierul înstărit sunt nemulțumiți de noii locatari din Orientul Mijlociu, care au venit odată cu supercar-urile lor modificate și obișnuiesc să se plimbe pe străzile din Londra într-un mod ostentativ.

Urmareste Automarket
Tim Ahern, unul dintre membrii consiliului care a adus această propunere, dorește să descurajeze prin norme legale comportamentul antisocial al unor șoferi de supercar-uri.
Englezii de la Standard au intervievat și un proprietar de Rolls-Royce omul de afaceri Saddet Alketbi, care consideră că locuitorii exagerează din cauza unor incidente izolate, care ajuns să afecteze toți proprietarii de supercar-uri care locuiesc în zonă.

Via Standard | Telegraph | Sursă foto  

Comentarii (10)

  • Chuck Norris
    Ce lege de handicapati...n-ai voie acum nici sa lasi motoru pornit...
    7 20
  • chuck, ei se refera in special la supercaruri, care sunt zgomotoase chiar si la ralanti
    12 2
  • Eu mi-as dori sa aud muzica aia toata ziua :))))
    Lasa ca e fain la noi cu manele in oras :D
    7 16
  • Eu as fi de acord. Cine sta pe bulevarde frecventate noaptea de motociclisti descreierati care tin motoarele in limitare, doar pentru ca pot, inteleg sensul acestei initiative.
    20 2
  • eu ii inteleg pe londonezi; chiar si eu, ca pasionat de masini, de la un moment m-ar enerva zgomotul; in plus daca ai auzit "cele mai tari masini" de mii de ori, cu ce te mai poate "excita" sunetul accelerarii unei masini?devii imun.

    p.s. ii inteleg, cu atat mai mult cu cat la serviciu de cateva luni, aproape non stop se aud zgomote de la constructia unei locuinte si a celor care taie iarba; si la un moment dat, te ia cu "tremuraturi" zgomotul permanent.
    11 1
  • Ai venit taranii (arabii) la oras,
    11 1
  • in mai multe state europene Nu ai voie sa tii motorul pornit degeaba!
    7 1
  • Eu zic sa va uitati la videoclipul de mai sus pana la capat (aprox 9 min) inainte sa comentati pt ca se bate cap in cap cu articolul. Majoritatea soferilor conduc ca oricare dintre noi doar ca masinile alea fac zgomot si la mers normal pana in 50 km/h. Ce, autoritatile nu stiau cum face un ferarri, chiar si la condus normal, cand l-au inmatriculat contra unei sume serioase de bani ca nu-i tocmai eco sau cand au perceput taxe uriase de drum pt astfel de masini, sau cand s-a platit TVA-ul......eu cred ca stiau si atunci, mai ales cand multi din proprietari sunt o varianta straina a cocalarului autohton. Iar show-ul facut de unii vad ca este adorat de public. Este normal ca in orice padure sa fie si uscaturi si banuiesc ce comportament au pt ca sunt prezenti si la noi (si de multe ori pe ritmuri de manele din pacate).... dar sa-i pedepsesti pe toti pt cativa mi se pare aberant. Acum lasand la o parte esenta articolului - Lamborghini-ul ala negru face un zgomot fantastic,intra in rezonanta cu cladirile, mi se face pielea de gaina cand aud si nici nu merge cu mai mult de 40km/h :), imi dau seama cum face la 8000 rpm pe o serpentina flancata de muntii care reflecta zgomotul......ma duc repede sa completez un bilet loto la 6/49
    3 1
  • Si retarzii care rup aderenta la semafor, doar ca sa franeze dupa 10 secunde la urmatorul semafor. Astora le-as lua carnetul 1 luna.
    1 1
  • mircea
    Solutia e una simpla! suspendarea carnetului pe minim 5 ani pentru deranjarea ordinii publice! fara drept de apel si tergiversari ulterioare prin te miri ce tribunale! Si bineinteles aplicarea legii ad-literam.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru