Londra și Paris își dau mâna pentru un aer mai curat: emisiile mașinilor noi vor fi calculate în traficul real al acestor orașe

de Bogdan Mirică, Foto: www.dreamstime.com
Joi, 30.03.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Primarii capitalelor Londra și Paris au anunțat că la sfârșitul acestui an vor demara teste în trafic real pentru mașinile noi. Rezultatele emisiilor vor fi astfel mult mai aproape de realitate.

Marile capitale ale lumii iau noi măsuri antipoluare începând cu finalul acestui an. Londra și Paris, două dintre cele mai aglomerate orașe din lume, au anunțat că vor introduce teste în trafic real pentru mașinile noi.

Decizia a fost luată de Sadiq Khan, primarul Londrei, și Anne Hidalgo, omologul său din Paris, în cadrul unei întâlniri oficiale.

În prezent, testele de emisii se referă doar la anumiți poluanți și necesită îndeplinirea unor norme doar în cadrul testelor de laborator. Noile reglementări vor măsura substanțele poluante în trafic real și apoi le vor face publice. Testele vor fi adevărate probe de foc, având în vedere că vorbim despre orașele cu un trafic infernal.

„Mulțumită acestor teste în trafic real, londonezii vor face o alegere informată atunci când cumpără o mașină, iar producătorii vor fi forțați să vândă mașini mai eficiente. Acest exercițiu este și o dovadă a faptului că marile orașe ale lumii pot influența industria și o pot forța să introducă produse ecologice.

Nivelul de toxicitate din Londra a atins cote alarmante. De aceea, măsuri de genul acesteia au potențialul de a curăța aerul pe care îl vom respira în viitor”, a declarat primarul londonez.

Urmareste Automarket
Același Sadiq Kahn a anunțat că din această toamnă va fi introdusă o taxă de acces în oraș în valoare de 10 lire pentru vehiculele poluante. Pentru 2019 se vorbește despre stabilirea unei zone ULEZ (Ultra Low Emission Zone) în centrul Londrei.
Aceasta va permite accesul vehiculelor care îndeplinesc un nivel foarte scăzut de emisii. Celelalte mașini care vor acces în această zonă centrală vor fi aspru taxate.

Londra și Paris nu sunt singurele orașe care fac eforturi susținute pentru reducerea poluării. Madrid, Mexico City, Milano, Moscova, Oslo, Seul și Tokyo sunt implicate în efortul comun de a stabili o reglementare globală pentru mașinile poluante.

via autocar

Comentarii (4)

  • Nu si in Bucuresti. Aici se incurajeaza achizitia de masini Diesel, vezi programul rabla. Aici se incurajeaza achizitia de rable SH. Aici fiecare parcheaza unde vrea, blocand traficul, si politia nu face nimic. Aici infrastructura pentru transportul alternativ e aproape inexistenta, iar banii alocati pistelor de biciclete (de exemplu) sunt mai putini decat cei alocati pentru statui de daci.
    Poluarea sa fie factor de stres pentru celule, ce creste riscul aparitiei cancerului? Nu, asta e o conspiratie a strainilor care nu vor ca romanii sa prospere si sa-si miste curul fiecare intr-o conserva de fier izvoratoare de NOxe.
    Si daca ne imbolnavim, ce? Avem spitale si servicii medicale de inalta calitate.
    Multumim prea Firicitei Gabriela.
    7 5
  • razvan
    @ZZZ
    Si mai vezi si pe cei de la AM care fac mereu teste cu diesel si il promoveaza.Le pute rau benzina ca nu are cuplu si are consum mai mare.Cum apare ceva nou ei iute testeaza diesel sa cumper prostii.
    4 1
  • dragnea ftw
    firea mai face ordine. ce bine cu ridicarile, prea multi au mai multe masini decat soseste.
    1 4
  • @dragnea ftw

    Ia-ti frumos reporita transformata in primar si duceti-va la plimbare.
    Ce ordine visezi? Lucrez la doi pasi de Primaria Capitalei. De cateva luni fiecare parcheaza cum vrea. Pe Splai, fix din spatele primariei, pana la Eroilor sunt masini parcate chiar si pe doua benzi. Asta pe artera principala a capitalei.
    N-am vazut o masina ridicata pana acum. Astept, sper sa inceapa.
    Apropo, cu pasajul ala de la Piata Sudului cum mai stam? Se lauda ca il deschide imediat dupa Paste. Acum cica a scazut rata de executie de la 85% la 63%. Dar ce conteaza? Festivaluri, circ, statui si panselute sa avem.

    @razvan
    Dieselurile sunt foarte bune cand faci naveta si pe distante mari. In oras sunt atentat la sanatatea oamenilor.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru