Lotus pregăteşte cel mai performant model de oraş din lume

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 13.12.2011
Cei de la Lotus pregătesc o citadină care va fi mai manevrabilă decât rivalii săi de la BMW şi Audi. Modelul va fi electric şi ar putea avea un motor cu ardere internă pentru extinderea autonomiei.

Cei de la Lotus lucrează la un model de oraş mai performant decât cele din oferta BMW, Audi şi Mini. Modelul va fi un vehicul electric şi va oferi performanţe superioare celor furnizate de modelele actuale din ofertele Mini, BMW şi Audi. Pe lângă performanţe dinamice, vehiculul va oferi un nivel deosebit al manevrabilităţii, alături de un nivel superior al autonomiei. Noul model de oraş de la Lotus face parte din planul pe cinci ani al companiei britanice, în baza căruia vor fi lansate modelele Elan, Elite, Eterne, Elise şi Esprit.

"Nu are sens să te lupţi cu Mini, BMW şi Audi dacă nu ai ceva special în ofertă. Modelul nostru va fi un vehicul electric simplu sau un vehicul electric cu autonomie mărită care va oferi performanţe neegalate de niciun model din segmentul său.", a declarat Dany Bahar, şeful Lotus, în cadrul unui interviu pentru Auto Express.

Conceptul Lotus de oraş a fost prezentat în octombrie 2010 şi este echipat cu un motor electric de 220 CP şi 240 Nm. În mod constant, motorul respectiv furnizează doar 73 CP şi acumulatorul este încărcat cu ajutorul unui motor pe benzină de 1.2 litri după ce autonomia în modul electric ajunge la zero.

Autonomia în modul electric a acestui model este de 60 de kilometri, iar motorul pe benzină măreşte autonomia totală cu 500 de kilometri. Mai mult decât atât, propulsorul respectiv poate să funcţioneze atât cu benzină, cât şi cu metanol sau cu etanol.

Via | WorldCarFans

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru