Luni se finalizeaza negocierile cu Ford

De Robert Gherghe
Publicat Vineri, 31.08.2007
Saptamana viitoare se va semna contractul prin care Ford va deveni proprietar la Automobile Craiova.

Negocierile dintre stat si americanii de la Ford pentru privatizarea Automobile Craiova vor fi finalizate luni, discutiile urmand sa clarifice ultimele doua aspecte ale contractului, anunta Mediafax.

"Contractul cu Ford nu va fi semnat saptamana viitoare, pentru ca mai sunt doua puncte care trebuie clarificate, apoi trebuie aprobat de Guvern. Ultimele puncte ale contractului vor fi discutate luni, cand le si vom finaliza", au declarat vineri, pentru Mediafax, surse apropiate negocierilor.

Potrivit unor surse oficiale, AVAS negociaza cu Ford o formula juridica legata de terenurile uzinei, a caror valoare ar trebui sa majoreze pretul pentru actiunile companiei, aceasta fiind singura problema ramasa de rezolvat inaintea semnarii contractului de vanzare-cumparare.

Cele doua parti au depasit problema datoriilor Automobile Craiova, cu introducerea unei clauze prin care investitorul american este asigurat ca nu se va confrunta, dupa preluarea uzinei, cu solicitari din partea creditorilor pentru vechile restante, si incearca sa clarifice situatia activelor imobiliare ale companiei.

La constituirea societatii Daewoo Automobile Romania s-a convenit, prin contractul de societate, ca Automobile Craiova sa transfere catre aceasta dreptul de proprietate asupra tuturor terenurilor, cladirilor, masinilor, echipamentelor, vehiculelor, dispozitivelor si oricaror alte active construite sau utilizate de Automobile pe acele terenuri.

Astfel, toate capacitatile de productie ale Automobile Craiova se afla in prezent in proprietatea Daewoo Automobile Romania, cu exceptia celor care, datorita gradului de uzura, au fost deja casate.

Comentarii (6)

  • deminij
    FORD BINE AI VENIT! sper....
    0 0
  • laurro
    !!
    in sfarsit !! si alcineva in afara de francezi..!!
    0 0
  • Spaga
    Au invatat si americanii astia ca fara sa dai o spaga nu faci nimic!!Ma intreb cine o fi luat spaga si cat a fost?
    0 0
  • imbrea
    aucs
    in prima faza sif5 nu va vinde pachetul de 20 din actiuni detinute la automobile craiova sint sigur ca va scoate un pret foarte bun
    la fel si eu si toti care nu se grabesc sa vanda
    0 0
  • imbrea
    aucs
    cer scuze am scris 20 in graba in loc de 22 detinere sif
    0 0
  • imbrea
    aucs
    niciodata sa nu spui niciodata se pare ca am pus prea multa baza pe aucs si mau nenorocit americanii care sint cum sint pentru ca au cap patrat si am uitat ca romanii sint cei mai smecheri si cei mai banditi de pe intreaga lume nu mam gindit nici o clipa ca se va ajunge la asa ceva urmeaza rau de tot se va face oferta la 12 lei apoi se va delista cine nu vinde va sta multi ani cu banii blocati pacat pacat pacat oare mai avem incredere sa investim bani in actiuni eu unul nuuuu
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru