Macheta oficială a lui Ford Mustang a ajuns în spaţiu

de Sebastian Toma
Marti, 13.05.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Macheta oficială a Ford Mustang, produsă de Revell, a fost trimisă în spaţiu cu un balon meteorologic pentru a sărbători 50 de ani de la lansarea modelului american.

Ford Mustang aniversează 50 de ani de existenţă în 2014, iar reprezentanţii mărcii sărbătoresc asta în diferite moduri. Spre exemplu, doi manageri zonali de vânzări ai Ford din Statele Unite ale Americii, Michael Sego şi Steve Kubitz, au decis să fie cei care trimit primul Mustang în afara atmosferei terestre. Pentru că nu puteau să-şi realizeze visul cu un Mustang în mărime naturală, din motive obiective, cei doi au apelat la macheta oficială a lui Ford Mustang, construită de specialiştii de la Revell, care produc asemenea machete tot de 50 de ani. Noul Mustang va fi lansat, în premieră, şi pe piaţa din Europa. Primele 500 de unităţi vor fi disponibile în timpul Finale UEFA Champions League, respectivul eveniment sportiv marcând încheierea unui contract vechi de 21 de ani: sponsorizarea UEFA Champions League

POVEŞTI AUTO: Ford Mustang - 50 de ani de legendă

"Am vrut să sărbătorim 50 de ani de la lansarea lui Ford Mustang într-un mod special.

Ford Mustang a fost întotdeauna maşina pentru cei care vor să se urce la volan şi să se bucure de un drum întins, dar noi am decis să ne orientăm spre cer cu Mustang-ul nostru", a explicat Michale Sego, managing partener la Big Valley Ford, în California.

Ford va deschide listele de precomenzi pentru Mustang la Finala UEFA Champions League

Revell produce machete Ford Mustang de 50 de ani. Acestea sunt disponibile în mai multe dimensiuni, de la 1/64 la 1/2.

Urmareste Automarket
Echipa a legat un Mustang produs de Revell de un balon meteorologic de înaltă altitudine, cu ajutorul căruia au atins o altitudine de 33.528 de metri. Întregul eveniment a fost înregistrat de o cameră montată la bord, în cadrul căruia s-a aflat în permanenţă macheta Mustang, montată pe o tijă specială.
Durata totală a călătoriei lui Mustang în spaţiu a fost de şase ore, din care 74 de minute au fost petrecute în cădere liberă. Macheta a fost regăsită de proprietarii săi datorită unui transmiţător GPS montat în nacela în miniatură care ţinea tija pe care era montată macheta.

Gest de fair-play: Chevrolet Camaro îi urează „La mulţi ani!” rivalului Ford Mustang

Via Newspress | Ford

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru