Madridul trece la vehicule ecologice

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 14.05.2008
Edilii capitalei Spaniei au anuntat un vast program ecologic, menit sa reduca poluarea din Madrid.

Esential

1.8 milioane de vehicule circula zilnic prin Madrid.

Bucuresti este oficial cea mai poluata capitala din Uniunea Europeana. Unul dintre rivalii Bucurestiului la aceasta categorie este Madridul, capitala Spaniei.

Spre deosebire de Bucuresti, Madridul va lua in perioada imediat urmatoare o serie de masuri impotriva poluarii urbane. In primul rand, trebuie mentionat faptul ca in capitala Spaniei circula zilnic 1.8 milioane de automobile, care contribuie cu 75% din poluarea totala a orasului.

Primaria orasului a anuntat ca va reinnoi parcul auto aflat in administrarea sa cu modele ecologice. Vorbim despre modele hibride, electrice sau cu propulsie asigurata dce biodiesel sau etanol.

Municipalitatea Madridului a anuntat ca va adopta programul european BEST (BioEthanol for Sustainable Transport), care sustine folosirea combustibililor bazati pe etanol.

De asemenea, o alta masura ingenioasa pentru protectia mediului luata de edilii Madridului este legata de companii de taxi. Acestea vor primi reduceri de pana la 75% pentru taxele de drum, daca vor trece la modele ecologice.

Via| Autoblog Green  

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru