Mai bine mai târziu decât niciodată: BMW i8 Roadster va fi lansat în 2018, la 6 ani după prezentarea conceptului

de Daniel Popescu
Vineri, 14.10.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW i8 Roadster va apărea în 2018 şi va beneficia de un motor mai puternic şi o baterie mai mare decât versiunea coupe pe care se bazează.

La Salonul Auto de la Beijing din 2012, BMW a prezentat conceptul BMW i8 Spyder (foto), despre care la vremea respectivă anunţa că este aproape să intre în producţie de serie. De atunci au trecut deja 4 ani fără ca această versiune a coupe-ului i8 să-şi facă apariţia pe străzi, însă aşteptarea este pe punctul de a se încheia.

În cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc în această săptămână în California, Harald Krueger, CEO-ul constructorul german, a anunţat că acest concept va lua forma modelului BMW i8 Roadster care va fi lansat în versiune de producţie în 2018.

Urmareste Automarket
Oficialul a refuzat să ofere alte informaţii despre noul model, însă este foarte probabil că acesta să includă o serie de schimbări de design comparativ cu conceptul prezentat în urmă cu 4 ani.

Totuşi, presa internaţională susţine deja că acesta va beneficia de un motor electric mai puternic şi de o baterie de capacitate mai mare decât versiunea actuală a coupe-ului.

De altfel, este posibil ca până atunci şi BMW i8 să primească o actualizare similară sau foarte apropiată ca performanţe.

Pe de altă parte, în cadrul aceleiaşi conferinţe, Krueger a afirmat că cererile pentru BMW i3 cu noua baterie cu autonomie de 300 de kilometri sunt "pozitive", fără să ofere însă date comparative cu versiunea anterioară, care avea o autonomie de numai 190 de kilometri.

Via Automotive News

Comentarii (3)

  • Adevarul e ca e foarte comlicat sa faci un plafon retractabil in ziua de azi :)))) dureaza :)))
    5 1
  • Adevarul e ca e foarte complicat sa faci un plafon retractabil in ziua de azi :)))) dureaza :)))
    3 1
  • Sa faci o masina ca i8 e treaba usoara..... complicat e sa ii tai acoperisu' :))))
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru