Mai bine mai târziu decât niciodată: Toyota ar putea începe producția de mașini electrice în 2019

de Daniel Popescu
Luni, 24.07.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota este determinată să producă mașini electrice de volum începând din 2019 pentru a putea rămâne prezentă și pe piața din China, care va introduce limite dure de vânzări.

Toyota este unul dintre constructorii care a privit cu reticență mașinile electrice, însă în cele din urmă a creat o divizie separată care să se ocupe de acest domeniu. Dezvoltarea unor mașini electrice ar putea însă să înceapă mai devreme decât ne așteptam.

Potrivit publicației de business Nikkei, Toyota este determinată să înceapă producția de mașini electrice în 2019, în China. Explicația este una cât se poate de simplă: începând de anul viitor, China va impune reglementări dure care prevăd că cel puțin 8% din vânzările unui constructor trebuie să fie reprezentate de mașini electrice.

Sursa citată afirmă că Toyota nu a stabilit încă un plan concret de producție, dar anticipează că vor fi vizate în special SUV-uri, întrucât acestea sunt populare în China. Prin urmare, ne putem aștepta la o versiune electrică a lui Toyota RAV4, așa cum s-a întâmplat de altfel și în 2012. La vremea respectivă, constructorul japonez a renunțat însă relativ rapid la producție după ce a înregistrat vânzări de numai 2.500 de unități.

Totuși, pe termen lung, Toyota rămâne mai degrabă dedicata dezvoltării de modele electrice alimentate cu hidrogen, așa cum este Toyota Mirai.

Via Nikkei

Comentarii (2)

  • scamel
    @AM
    "mai bine mai tarziu decat niciodata". cum adica?din moment ce au inceput in 2012 au fost printre primii. iar sunteti buimaci?
    4 0
  • daca e sa fim corecti pana la capat, Toyota a inceput cu electricele si mai devreme de 2102 chiar daca erau masini de test, macar erau oferite clinetilor pentru utilizare in conditii reale

    din titlu se intelege ca japonezii au descoperit, in sfarsit, automobilul electric....merge bine pentru tabula rasa ori nazistii de pe AM.

    dar da...sunt printre ultimii care isi declara oficial o oferta viitoare de electrice
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru