Mai multă unitate: UE vrea să controleze testele de emisii şi să finanţeze laboratoarele de evaluare

de Daniel Popescu
Miercuri, 27.01.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Uniunea Europeană îşi propune să controleze direct testele de emisii în detrimentul ţărilor membre şi să plătească indirect laboratoarele care efectuează evaluări, pentru ca acestea să devină independente.

Comisia Europeană pregăteşte un pachet de legi prin care să obţină un acces mai important la testele de emisii de pe Bătrânul Continent. Măsurile incluse în proiect sugerează o abordare asemănătoare cu cea a Agenţiei pentru Protecţia mediului din Statele Unite (EPA), care decide maşinile care au dreptul să circule pe tot teritoriul Statelor Unite.

Astfel, dacă proiectul va fi aprobat, Uniunea Europeană va fi responsabilă pentru aprobarea noilor modele introduse de constructori şi pentru dictarea unor amenzi pentru cei care încalcă regulile. Concret, ţările individuale ar rămâne doar cu dreptul de a chema în service toate maşinile care încalcă normele de poluare într-un alt stat din blocul comunitar.

Urmareste Automarket
Această propunere va întâmpina însă rezistenţă din partea unor ţări care nu doresc să cedeze din puterea naţională, aşa cum este Marea Britanie.
"Ne putem aştepta ca proiectul să fie atacat agresiv de statele membre pentru că oferă mai multă suveranitate către Bruxelles", a precizat un membru al Partidului Verzilor din cadrul Parlamentului European.

Pe de altă parte, UE intenţionează să schimbe modalitatea de finanţare a laboratoarelor care efectueze testele de emisii. În prezent, constructorii achită în mod direct diverse sume de bani pentru ca modelele să fie testate, însă în noul proiect UE prevede plăţi indirecte către laboratoare pentru ca acestea să devină practic indepedente şi să scape de influenţa producătorilor auto.

Via Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru