Mai puternic, mai tehnologizat: Range Rover primeşte un motor V6 supraalimentat de 340 CP şi funcţii de conducere semi-autonomă

de Daniel Popescu
Miercuri, 10.08.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Range Rover a primit un motor V6 supraalimentat de 340 CP preluat de la Jaguar F-Type, precum şi o serie de funcţii de condus semi-autonom.

Land Rover a anunţat o serie de îmbunătăţiri pentru Range Rover care vor fi disponibile începând din această toamnă. Cea mai interesantă noutate a SUV-ului britanic este apariţia motorului supraalimentat V6 de 3.0 litri care furnizează 340 CP şi care a fost "împrumutat" de la Jaguar F-Type.

Acesta oferă un cuplu de 450 Nm, îi permite modelului să ajungă de la 0-100 km/h în 7.7 secunde şi ar trebui în mod normal să înlocuiască actuala unitate aspirată V8.

Land Rover nu s-a mulţumit însă doar cu o noutate la capitolul motorizări, ci a inclus o serie de îmbunătăţiri tehnologice, în special în privinţa funcţiilor de condus semi-autonom.

Astfel, în lista de dotări au apărut opţiuni precum cruise control adaptiv, recunoaşterea semnelor de circulaţie pentru adaptarea automată la viteză maximă legală sau sisteme de avertizare pentru părăsirea benzii de circulaţie, asistenţă la parcare, frânare automată de urgenţă sau monitorizarea gradului de oboseală a şoferului. De asemenea, în cabină se remarcă acum prezenţa unui sistem InControl Touch Pro cu diagonala de 10 inch.

Pe de altă parte, Range Rover beneficiază şi de nivelul de echipare SVAutobiography Dynamic Edition, care include un motor V8 supraalimentat de 550 CP împrumutat de la modelul Range Rover Sport SVR.

Via Autocar

Comentarii (5)

  • arogantul
    cuplu mic pt un motor modern de 3 litri
    9 6
  • @ arogantule

    putem presupune ca este vorba de benzina, daca inlocuieste V8-ul, eu nu am vazut tractoare cu o astfel de configuratie.
    9 4
  • arogantul
    @ deminule

    Mercedes-Benz GLS
    GLS400 3.0 333CP 4x4 Aut Benzina / Automată 333 CP / 480 Nm

    Mercedes-Benz GLE
    GLE450 3.0 367CP 4x4 Aut AMG Benzina / Automată 367 CP / 520 Nm

    cam ce ofera concurenta
    4 0
  • Arogantul
    la dracu, pana si volvo scoate mai mult cuplu si nu dintr-un motor de 3 litri ci din 2 litri, a se vedea noile motoare de 2 litri, patru clindri T6 cu turbina si supercharger de 367 de cai si 470 Nm
    4 0
  • si totusi se incadreaza in gama... diferenta de cuplu nu e asa mare.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru