Mai repede la munte: traficul pe Valea Prahovei va fi fluidizat prin centuri ocolitoare la Comarnic şi Buşteni

de Daniel Popescu
Vineri, 27.11.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Autorităţile vor construi centuri ocolitoare în localităţile Comarnic şi Buşteni de pe DN1 pentru fluidizarea traficului spre munte. Lucrările vor dura cel puţin şapte luni.

Esential 2 este numărul centurilor ocolitoare care vor fi construite pe DN1
2.85 kilometri va avea centura Comarnic
1.02 kilometri va fi lungimea centurii Buşteni
Drumul de la Bucureşti spre munte este îngreunat frecvent în zilele de sărbători şi în weekenduri în special din cauza traficului aglomerat înregistrat pe DN1 de la Comarnic spre Buşteni.

Până în prezent, planurile pentru realizarea unei Autostrăzi de la Ploieşti la Braşov au fost abandonate, iar singurele soluţii au fost montarea unor pasarele pietonale în Comarnic şi Buşteni, pentru a elimina trecerile de pietoni din localitate. În cele din urmă, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a anunţat două proiecte pentru realizarea unor centuri ocolitoare la Comarnic şi Buşteni.

Planul prevede că centura Comarnic va avea 2.85 km, un termen de proiectare de 3 luni şi un termen de execuţie de 4 luni, astfel că lucrările vor dura practic 7 luni de la data atribuirii contractului.

În schimb, centura Buşteni va avea 1.02 km, un termen de proiectare de 3 luni şi 6 luni pentru execuţie, astfel că proiectul va fi finalizat în 9 luni.

Pentru moment, CNADNR aşteaptă oferte din partea constructorilor interesaţi până în 21 decembrie pentru Comarnic şi 22 decembrie pentru Buşteni, iar ulterior va decide numele constructorilor şi data începerii efective a lucrărilor.

Prin urmare, există şanse ca la sfârşitul anului viitor traficul din Bucureşti spre munte să fie mai fluid prin utilizarea celor două centuri ocolitoare. Autorităţile nu au menţionat însă nimic despre proiecte similare pentru Azuga şi Predeal, alte două localităţi turistice aflate pe drumul spre Braşov.

Via CNADNR (PDF)

Comentarii (4)

  • Costin
    Am rude care locuiesc in Comarnic si in Azuga. Asa ca am trecut prin aceste localitati cam de 40 ori pe an in ultimii 10 ani.
    Va pot garanta ca nici Comarnic si nici Busteni nu au 2.85 respectiv 1.02 km, in consecinta, aceste scurte centuri nu pot fizic sa ocoleasca cele 2 localitati.
    Masurate cu Google Maps:
    Comarnic: 7.9 km
    Busteni + Poiana Tapului 5.9 km
    8 0
  • ProfiBv
    Lungeste Doamne boala......sa se faca autostrada.
    Chinezii ar fi facut una de la ei pana in Romania si pe toate ale noastre , si le lasa si pamblica pe axul drumului ca sa inaugureze fiecare parlamentar cite 100 Km.
    Nu se mai stie cine sa ia comisionul , de frica DNA sau care este motivul ?!
    4 1
  • "...traficul din Bucureşti spre munte..."
    De cand a Valea Prahovei sinonim cu muntele? Cand spui ca mergi la munte se subintelege cumva ca mergi pe Valea Prahovei? Retezatul sau Apusenii nu sunt munti?
    6 3
  • Poate că aceste centuri ocolitoare vor avea scurtături prin tuneluri spațio-temporale. Ceva wormhole sau asshole, pentru CNADNR e tot un drac.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru