Mani Gyenes, pe podium la Abu Dhabi Desert Challenge

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 07.04.2011
Mani Gyenes s-a clasat pe locul trei la clasa Open din prima etapă a Campionatului Mondial de Rally-Raid.

Mani Gyenes, unul dintre piloţii echipei Vectra Racing, a terminat prima etapă din Campionatul Mondial de Rally-Raid pe locul trei la clasa Open. Etapa respectivă s-a desfărşurat la Abu Dhabi şi Gyenes a fost în echipă cu Adrian Răduţă, debutand în Rally-Raid. Răduţă a terminat competiţia pe locul patru la Open. Pe locul 7 la aceeaşi clasă (motoare peste 450 centimetri cubi) a terminat raliul Alex Gârbacea.

Rezultatul lui Mani Gyenes de la Abu Dhabi Desert Challenge este trecut în istoria sportului cu motor din România ca cel de-al patrulea podium obţinut de un sportiv român în Mondialul de Rally-Raid. Două din clasările pe podium din acest campionat îi aparţin lui Marcel Butuza, iar alta îi aparţine tot lui Mani, care a câştigat Raliul Marocului în 2009 la clasa Producţie. În cazul etapei din Abu Dhabi, după ce a căzut foarte rău în penultima specială (unde a fost cel mai rapid la Open), lui Mani i-a fost foarte greu să continuie în același ritm și în ultima zi acuzând dureri de claviculă.

Adrian Răduţă a fost marea surpriză de la Abu Dhabi, dublul campion est-european de motocross MX1 şi multiplul campion naţional reuşind să termine în patru dintre cele cinci probe speciale în primii 30 clasaţi.

Răduţă a avut în faţă mai multe provocări, printre care acomodarea cu motocicleta de 200 kilograme şi navigaţia pe un roadbook de rally-raid. În ultima probă specială, acesta a avut un accident în urma încercării de a depăşi un alt concurent, pilotul bucureştean intrând într-o movilă când a ieşit din praful degajat de concurentul din faţa sa. Viteza la care a avut loc accidentul i-a cauzat o lovitură puternică la spate, dar pilotul a reuşit să ajungă în parcul de service şi apoi să continue cursa.

Clasament general Abu Dhabi Desert Challenge

1. Marc Coma (KTM – 450) 18h28`00

2. Helder Rodrigues (Yamaha – 450) +5`21

3. Jakub Przygonski (KTM – 450) +12`43

...................................................................................

12. Emanuel Gyenes (KTM – 690) +1h42`37

..............................................................................

16.

Adrian Răduță (KTM – 690) +2h53`26

..............................................................................

24. Alex Gârbacea (KTM – 690) +4h55`25

Echipa Vectra Racing va reveni de la Abu Dhabi Desert Challenge sâmbătă 9 aprilie. Piloții alături de echipa de asistență vor ateriza la ora 13.20 pe aeroportul Otopeni – cursa Lufthansa din direcția Frankfurt.

Via | VectraRacing

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru