Marcajele care provoaca epilepsie

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 05.01.2007
Noile marcaje de tip "ochi de pisica" instalate pe sosele in Anglia produc crize de epilepsie si trebuie regandite.

Agentia Rutiera din Marea Britanie investigheaza posibilitatea ca noul tip de marcaje de tip "ochi de pisica" care delimiteaza sensurile de rulare si marginea soselei sa cauzeze crize de epilepsie. BBC informeaza astazi ca agentia britanica a oprit instalarea noilor ochi de pisica care functioneaza pe baza de becuri LED dupa ce un pasager al unei masini a fost foarte aproiape de a suferi o criza epileptica.

Noile marcaje sunt diferite fata de clasicele puncte reflectorizante prin faptul ca se incarca cu energie solara in timpul zilei iar LED-urile din dotare sunt capabile sa clipeasca noaptea de 100 de ori pe secunda pentru a indica exact limita sensului de mers.

Aplicarea marcajelor pe sosea este deocamdata oprita, urmand ca autoritatile sa aiba doua variante de reluare a acesteia: fie reduc efectul stroboscopic al luminii emise de LED-uri prin marirea timpului dintre flash-uri, fie maresc spatiul dintre doua astfel de surse de lumina artificiala.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru