Marchionne pierde din optimism şi reduce ţinta de vânzări pentru 2012

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 19.12.2011
Sergio Marchionne s-a grăbit să anunţe că Fiat îşi propune să vândă în 2012 un total de 2.7 milioane de unităţi. Criza economică l-a făcut pe şeful italienilor să revizuiască ţinta cu 500.000 de unităţi în minus.

Esential

2.7 milioane de unităţi plănuia să vândă Fiat în 2012.
5.9 milioane de maşini vor să vândă Fiat şi Chrysler, împreună, în 2014.

Atunci când a decis să preia controlul Chrysler, Sergio Marchionne s-a lansat în scenarii pozitive şi a supraestimat potenţialul alianţei italo-americane. Mai mult decât atât, criza economică europeană zguduie şi ea serios planurile lui Marchionne.

În aceste condiţii era oarecum de aşteptat ca oficialii grupului din Peninsulă să revizuiască planul de vânzări estimat pentru 2012. Marchionne a anunţat că pentru anul 2012 prognoza a fost redusă cu 500.000 de unităţi, de la 2.7 la 2.2 milioane de maşini.

Dacă lucrurile vor merge la fel de rău, Fiat este pe punctul de a rata previziunile înscrise în planul de dezvoltare pe următorii 5 ani. Vestea bună este că cealaltă jumătate a alianţei, Chrysler, nu are astfel de probleme şi are capacitatea de a atinge ţinta de 4.6 milioane de unităţi.

Pe viitor însă, Fiat trebuie să-şi revină, Marchionne anunţând cu optimism în urmă cu ceva vreme că până în 2014 vânzările cumulate ale alianţei italo-americane trebuie să atingă 5.9 milioane de unităţi.

În aceste condiţii, cele două entităţi vor fi nevoite să pună la cale un plan care să le aducă încă 1.3 milioane de maşini în următorii doi ani, obiectiv îndrăzneţ dacă luăm în calcul situaţia economică mondială şi previziunile analiştilor economici, care anunţă o scădere cu până la 6.5 procente a pieţei europene.

Chiar şi Marchionne anunţa în vara acestui an că 2012 se anunţă a fi extrem de dificil.

via | carscoop

Comentarii (12)

  • Ce tare,acum Chrysler are vanzari mai bune decat Fiat. Acum Chrysler e cel care il salveaza pe Fiat.
    8 3
  • @
    Pai nici nu stiu de unde Macaroana a avut atata optimism, pentru masinile FICAT. =))
    Sa faca pizza caci acest lucru stiu. Sa lase nemtii sa faca masini, caci stiu mai bine.
    9 42
  • Sunt cele mai fiabile masini ...10 clase peste volkswagen.Mai ales Alfa Romeo .Poate doar cu BMW-ul le-as putea compara
    31 12
  • @Scorpy
    ...
    "caci", mai bine taci.
    19 4
  • vw nu face decat sa impinga pe gat masini persoanelor cu IQ-ul scazut! si cum sunt multi pe lume au vanzari foarte bune. iar cei cu IQ-ul sub minim devin fani vw....
    30 9
  • Urla frustrarea in tine. Ia-ti tu italiana daca vrei sa- stai mai mult prin service.
    5 23
  • @@alin
    frustrati sunt aia care comenteaza la toate stirile nici bine aparute de 5 minute cu subiectul in afara de vag ca nu sunt bune!
    16 2
  • schumi
    @alin
    Ca bine zici.
    11 1
  • ?
    Toti vor sa vanda mai multe masini! UNDE? In Europa sunt 600masini/1000locuitori(200 sunt copii). Fiabilitatea este mult mai buna poti sa tii o masina minim 20 ani fara mari probleme, cum este criza trebuie sa fii intr-o ureche sa bagi bani intr-o masina care pierde 1000€ la prima cheie in contact
    Singurul loc unde este o bresa => India 10/1000 dar este o problema trebuie sa coste sub 2500€
    2 0
  • @
    @alin: si ce preferi ? Sa stau 3 ani si apoi sa comentez ? :)))
    IQ-u ? Ai auzit de acest cuvant, si acuma il folosesti in fiecare propozitie sa pari destept ? =))
    3 14
  • 7 ani de acasa
    @ScorpionVAG
    Mai citeste cate o carte, (una de gramatica ar fi potrivita pt tine) apoi poti sa comentezi. "IQ" nu este un cuvant, este o abreviere a cuvintelor "intelligence quotient". Abia ai terminat cu greu 8 clase dar dai sfaturi si insulti oameni pe net.
    9 1
  • Probabil dezoptimistul este din cauza Fiat-ului 500 busit la americani.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru