Marea Britanie: 7.2 milioane de şoferi s-au grăbit ca să "întreacă" GPS-ul

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 05.08.2011
Dintr-un total de 7.2 milioane de şoferi din Regatul Unit care au recunoscut că se "întrec" cu GPS-ul, circa 3.6 milioane au încălcat legea pentru a ajunge înaintea estimării iniţiale.

Cu toţii suntem familiarizaţi cu dispozitivele GPS. Acestea au o funcţie care estimează timpul necesar parcurgerii unui traseu, iar 7.2 milioane de britanici au recunoscut că au mers "contra-cronometru" pentru a ajunge mai repede decât estima unitatea GPS. Un studiu recent făcut de cei de la ICM Research a arătat că această practică a fost şi este în continuare populară pentru şoferii britanici. În decursul ultimelor 12 luni, 3.6 milioane dintre aceştia au fost surprinşi de un radar în timp ce se grăbeau pentru a ajunge mai repede decât a estimat unitatea GPS.

Graba a 144.000 de şoferi din eşantionul de 7.2 milioane i-a făcut pe aceştia să provoace un accident în care a mai fost implicat cel puţin încă un vehicul. Circa 200.000 de şoferi britanici au lovit borduri din acelaşi motiv, iar 161.000 au manifestat un comportament antisocial faţă de ceilalţi atunci când se grăbeau. Aproape 1.2 milioane de şoferi din cei intervievaţi au trecut pe culoarea galbenă a semaforului deşi ar fi putut să oprească, în timp ce 570.000 de respondenţi nu au încetinit nici la trecerea prin sensul giratoriu, nici la traversarea unei intersecţii.

Rezultatele îngrijorătoare au speriat specialiştii companiei respective, care doresc să facă un apel la şoferii din întreaga lume pentru a renunţa la acest joc presărat cu riscuri şi lipsit de beneficii reale. Instructorii de defensive driving trag şi ei un semnal de alarmă din acest punct de vedere, subliniind faptul că întrecerea cu sine este cel mai periculos lucru pe care îl poate face un şofer.

"Folosite corespunzător, unităţile GPS sunt o invenţie fantastică, care ajută şoferii să navigheze eficient şi să se concentreze la drum în loc să folosească o hartă sau instrucţiuni imprimate. Încurajăm şoferii să folosească această tehnologie pentru a creşte siguranţa călătoriilor, a pasagerilor şi a celorlalţi utilizatori la trafic. De asemenea, le amintim acestora să se gândească la cei din jur şi să nu fie tentaţi să se întreacă cu GPS-ul"., a declarat Ben Tyte, şeful departamentului de asigurări auto de la Sainsbury’s Finance, cei care au plătit pentru acest studiu.

Via | TheIndependent

Comentarii (2)

  • Chestia asta e foarte tentanta:D..Recunosc ca si eu am facut asta:))
    5 3
  • hmm..
    in Romania e imposibil :) GPS`sul calculeaza timpul cu viteza maxima admisa de lege rulat non-stop, pentru un drum de 200-300km, e imposibil camioane, gropi, poduri semaforizate ( 1 banda / pod) , cam trebuie sa circuli ca tampitu sa ajungi mai repede decat calcuelaza gps`ul sau sa mergi pe timp de noapte - poate o sambata, duminica de primavara/toamna
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru