Martin Winterkorn, fostul CEO al Grupului Volkswagen, a păstrat patru poziții-cheie în companie

de Sebastian Toma
Vineri, 02.10.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Deși nu mai este CEO-ul concernului Volkswagen, Martin Winterkorn nu a rămas șomer. Directorul german ocupă patru posturi importante în concern, titrează Automotive News.

Esential 9 ani a petrecut Martin Winterkorn la fruntea Concernului Volkswagen.

CRIZA VW: Tot ce trebuie să știi despre cazul Dieselgate

Martin Winterkorn nu s-a retras de tot din concernul Volkswagen, așa cum mulți și-au imaginat atunci când și-a anunțat demisia din funcția de CEO al Volkswagen Group. Germanul în vârstă de 68 de ani nu și-a încheiat socotelile cu fostul loc de muncă și încă are patru posturi în cadrul concernului Volkswagen, titrează Reuters. În prezent, Winterkorn este CEO al Porsche SE, un holding care controlează pachetul majoritar de acțiuni al Volkswagen. În același timp, este și membru în Consiliul de Administraţie al mărcii Audi, al diviziei de camioane Scania și al holding-ului Truck&Bus, proaspăt înființat.

Analiștii din industrie consideră că păstrarea lui Winterkorn în cadrul concernului Volkswagen, indiferent pe ce poziție, va îngreuna sarcina companiei să-și convingă criticii că poate să depășească scandalul Dieselgate, cea mai gravă criză din istoria sa.

”Este o adevărată surpriză faptul că Winterkorn este încă acolo. Volkswagen a promis un început proaspăt, dar prezența sa în cadrul companiei face rău imaginii mărcii”, consideră Ferdinand Dudenhoeffer, șeful Centrului de Cercetare în Domeniul Auto la Universitatea Duisburg-Essen. Pe de altă parte, o sursă din cadrul companiei a declarat sub protecția anonimatului că Winterkorn n-a părăsit grupul german pentru că este derulată o anchetă despre scandalul Dieselgate, iar o retragere bruscă ar putea fi văzută ca o recunoaștere a vinei.

Urmareste Automarket
Consiliul de supraveghere al concernului Volkswagen a afirmat că Martin Winterkorn nu știa de existența unui dispozitiv care să măsluiască testele de emisii.
Cu toate acestea, Winterkorn a fost anchetat în Germania de procurori într-un caz de fraudă. Joi, 1 octombrie 2015, procurorii au declarat pentru Reuters că nu au dovezi împotriva fostului CEO al Volkswagen Group și că nu este anchetat oficial. În cazul în care Winterkorn era declarat vinovat pentru scandalul Dieselgate, plățile compensatorii speciale, care vor totaliza mai multe milioane de euro, i-ar fi fost anulate, titrează cei de la Reuters.

Via Reuters | Automotive News (înreg.) | Sursă foto

Comentarii (4)

  • gigi_valoare
    Au nemtii o vorba: Unkraut vergeht nicht (Buruienile nu dispar),
    9 2
  • Eu tare ma gandesc ca toata tevatura asta a plecat chiar de la ei din casa. Nu mi se pare exclus ca Piech sa-i fi aratat lui Wnterkorn cine-i taticu' si cum se face politica. Sa nu uitam ca informatia a plecat din Germania.
    2 4
  • cica "demisie"
    Actionarii l-au dat afara pe Martin Winterkorn, conform informatiilor.
    Au pierdut foarte multi bani. Totul se reduce pana la bani pana la urma.
    5 1
  • Winterkorn detine...? Not for long !

    http://www.automarket.ro/stiri/martin-winterkorn-fostul-ceo-al-grupului-volkswagen-va-renunta-la-toate-66733.html
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru