Marussia, supercar radical rusesc

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 11.06.2009
Designerii auto rusi pot sa creeze adevarate opere de arta atunci cand vor sa arate ca se pricep la desene ale unor concepte radicale. Este si cazul supercarului Marussia, creat de Igor Krasnov.

Designerul rus Igor Krasnov, cunoscut deja in presa auto mondiala pentru conceptele sale axtrem de agresive, ne prezinta Marussia, un supercar cu design foarte atragator si care reuseste sa impuna respect chiar si in conditiile in care acesta exista, deocamdata, exclusiv in forma virtuala.

Profilul lui Marussia este dinamic, liniile sale fiind un amestec intre cele ale modelelor Ferrari F430, Pagani Zonda, Saleen S7 si Lamborghini Reventon. Cu toate acestea, designerul rus a stiut sa se opreasca la limita perfecta dintre copie si produs original, reusind sa scoata un model unic si perfect adaptat cerintelor moderne de design. Mai mult, Igor Krasnov indrazneste sa mearga departe cu o abordare radicala, partea posterioara a modelului creat de el evidentiindu-se prin doua stopuri ale caror forma aduce aminte de cea evacuarilor motoarelor avioanelor militare de mare viteza.

Desi deocamdata vorbim de un concept care exista exclusiv pe hartie, Igor sustine ca liniile sale ar putea sa faca parte cu succes din cele ale modelelor sport ale viitorului.

via | Cardesign.ru

Comentarii (23)

  • greseala
    ati gresit < Dedignerii >
    2 2
  • 2 masini.
    Partea posterioara e frumoasa rau.
    Partea frontala mi se pare ca duce lipsa de imaginatie, in contrast cu spatele masinii.
    6 1
  • mda
    De ce Marussia si nu Marusia ?!
    1 3
  • supercar rusesc?
    supercar rusesc sau desenul unui rus?
    5 0
  • Flaviu C
    mda..
    fatza prea aduce a laborghini...
    in rest. f.reushita
    e buna de batmobil
    4 2
  • dshgdh
    sdh
    pfff cum e posteriorul ...eventual sa sscoata si flacari pe acolo :X :)) :D
    10 1
  • Rusii si designul
    De la design la realizare, e cale lunga... Cat despre design, mi se pare o banalitate. Pai ceea ce au facut designerii Romani in ultimii ani, nici nu se compara cu tinicheaua asta. Auzi... modelele viitorului. Pai in prezent se fabrica o tona de modele mult mai reusite ca design si mult mai "futuriste". Rusii sa ramana la topoarele lor si la monstruozitatile caracteristice.
    9 6
  • masinutza asta are asa: platforma Saleen S7, spatele seamana cu 2 reactoare de avion:)), fata de de lamborghini, farurile ciordite de pe un ferrari, iar oglinzile ....si acum surprizaaaaaa....oglinzi de logan MCV :)):)):))...glumesc... toata masina e un amalgam de alte masini...
    4 1
  • White_Angel
    McLaren F1
    Sincer mi se pare ca s-a pornit de la McLaren F1 singura dferenta e spatele ca de avion de lupta si faptul ca asta e mai patratoasa, tipic ruseasca. Dar e frumoasa. :-)
    4 0
  • ...
    stopurile sunt super....dar eu am o pasiune pt avioane, pot fi subiectiv :-)
    2 0
  • Ben Dover
    original? hmmm...
    Imi aminteste de photoshop-urile alea cu imagini de animale, jumatate leu, jumatate privighetoare... Din orice unghi privesti, masina seamana deja cu ceva ce a mai fost.... E un McLaren F1 cu unghiuri de Reventon si cate un briz-briz imprumutat de la celelalte supercars...
    1 1
  • NeoGalaxy
    Traiasca Photoshop
    In Photoshop sunt gramezi de baieti talentati care stiu sa desene masini, nume se gasesc, problema este cand se vrea producerea acestor bijuterii. Plus ca aerodinamica de aici, care arata super design, cu siguranta nu va ramane la fel dupa testul din tunelul de vand. Prima chestie care se observa este ca este prea putin curba, desi s-ar putea ca pe un radar sa aiba o semnatura foarte mica :)
    Glumesc :) Vroiam sa spun ca are liniile prea drepte si prea putin curbate.
    2 1
  • NeoGalaxy
    Modelul perfect :)
    Exista o masina de Formula 1, facuta (desenata) de un calculator, pe baza unei structuri de calcul pe baza de fractali (selectie naturala dar asistata de calculator). Masina are niste performante de invidiat, un F2008 depilda, nu are nici o sansa s-o bata... pana cand si-au dat seama ca acceleratiile laterale sunt pe la 8-9G. Adica nici macar pilotii de avioane nu ar fii in stare s-o conduca :) Dar ca design... era prefecta. Interesant este ca dupa ce atinge viteza maxima... de peste 450km/ora, are sanse sa decoleze pierzand... apasarea pe aripile portante.
    2 1
  • Patraulea
    creca e altceva
    NeoGalaxy cel mai probabil ( la cum arata pozele ) sunt niste modelari 3d si nu un fotocolaj facut in PS. Deci cel mai probabil e modelata masina ( in Max, Maya, Lightwave etc. ) randate si apoi rezultatul final ( bmp. png. etc. ) ajustat in PS. Parerea mea ;)
    1 0
  • Bennyamin
    Parere
    Frumos concept!
    0 0
  • carfan
    fun
    Marussia = Mother Russia :D
    1 0
  • stire inutila, de genul carora as prefera sa nu vad pe acest site.
    astfel de designuri sunt cu miile pe internet; acuma va mai pot face si eu unu si sa-l trimit, sa generati o stire. dar nu vad relevanta. cum a spus cineva mai sus, talentati sunt multi. sa ne anuntati cand apare prototipul!! cand cineva chiar si-a pus mintea si banii sa-l construiasca, si unde putem merge sa-i facem poze! asta ar fi mai relevant de citit.
    3 0
  • benzinaru`
    ashtia sigur nu au confundat masina asta cu cockpit al vre unui mig..........pt k arata bine dar e putin prea fantastica......m-as astepta sa zboare la cum arata si cu vagaunile alea doua in spate care seamana cu doua turbo-reactoare...............spre deosebire de acest "super car" rusesc cele facute de europeni, cu care se presupune ca ar trebuii sa se compare, au si motoare reale si unele chiar merg pe strazi...........in concluzie rusilor ramaneti la fabricat bombe, tancuri si avioane si lasatii pe cei care chiar se pricep sa faca masini
    0 0
  • Lamborghini
    fata lamborghini complet!
    spatele nu stiu la ce ii ajute cele doua "reactoare", dar designul reusit.

    Imi place!
    0 0
  • anonim
    Pur si simplu ati vazut prea multe concepte si de aceea vi se par imprumutate anumite stiluri ...dar nu este chiar asa ..Igor Krasnov pur si simplu a creat o masina care sa se adapteze secolului in care traim si nu cred ca ar fi copiat ceva chiar daca seamana cu unele modele pe care le stim foarte bine..sunt multe motive din care desgnul ar fi copiat ..aerodinamica ar fi unul ...etc. Iar pentru Beewhore am ceva de adaugat : fata de noi "romanii" ei macar si-au indeplinit proiectu ...noi inca am ramas sa le desenam si sa le inventam. Bravo lor ! le tin pumnii sa aiba succes ! sac !
    0 0
  • Gospodarul
    CCCP
    Cum se proceda in fostul bloc sovietic ?

    Copy & paste ...
    0 0
  • americanu
    pentru "complexati"
    Ruşii încep să aibă şi ei motive de mândrie în domeniul auto. Preşedintele companiei "Marussia Motors", Nikolay Fomenko, muzician, pilot şi prezentator de televiziune, a dezvăluit recent două modele ale primei "supermaşini" cu origine sută la sută rusească, care va intra în producţia de serie chiar în această lună, la Moscova. Pe circuitul de la Silverstone au fost prezentate două versiuni de caroserie, B1 şi B2, iar preţul de bază al acestor automobile de viteză este undeva în jurul a 100.000 de euro.

    Fomenko a fost cel care a avut onoarea de a prezenta personal maşinile şi a anunţat că Marussia Motors are 1.000 de comenzi atât din Rusia cât şi din afară.
    0 0
  • RUSSIA
    MARUSSIA
    Doar o vorba sati scriu tu ala inteligentule --IO - tu habarnai sa desenezi o DACIE 1100 dapoi o masina ca aia
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru