Maserati Ghibli, rivalul lui BMW Seria 5, va fi dezvăluit în aprilie

de Bogdan Mirică
Joi, 14.02.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Maserati va expune în premieră mondială noul Ghibli cu ocazia Salonului Auto de la Shanghai. Modelul a fost dezvoltat alături de Quattroporte şi promite a fi un sedan sport, rival pentru BMW Seria 5.

Maserati a anunţat încă de acum şase luni că plănuieşte să îşi extindă gama cu un model complet nou, poziţionat sub actualul Quattroporte. Supoziţiile privind numele ales de italieni pentru noul model nu au întârziat să apară şi până la urmă sedanul a fost botezat neoficial Ghibli.

Se pare că misterul care înconjoară acest proiect va fi desluşit abia în luna aprilie, cu ocazia Salonului Auto de la Shanghai. Maserati va profita de evenimentul auto asiatic pentru a dezvălui noul Ghibli.

Dezvoltat în paralel cu noul Quattroporte, pe aceeaşi platformă, Ghibli se va erija în produsul ceva mai sportiv, motiv pentru care liniile clasice ale unui sedan vor fi completate de silueta unui coupe.

Urmareste Automarket
Gama de motorizări va fi asigurată de motoarele V6 şi V8 regăsite deja pe Quattroporte şi semnate de inginerii Scuderiei Ferrari.
Nu va lipsi nici dieselul V6 al alianţei Fiat-Chrysler. Toate motorizările vor putea fi comandate alături de tracţiunea integrală Q4, proprie Maserati.

Văzut ca un model premium, noul Ghibli va fi produs alături de Quattroporte la vechea uzină Bertone din Torino, deţinută în prezent de grupul Fiat.

via MotorAuthority

Comentarii (7)

  • Iar vrem sa fim ca BMW. Ma astia de la BMW ar trebui sa fie mandri.
    13 12
  • Adrian
    @ jan
    Nu cred ca se face referire la asta. Nu au spus ca vor sa fie ca BMW. Au spus ca vor un concurent pt. el ca segment (dimensiuni) Probabil ca BMW a fost ales pt. ca e mai aproape ca sportivitate de Maserati.. In ceea ce priveste sportivitatea Maserati este sport de la fondarea marcii...asa ca nu au nevoie de asemanare cu BMW care si el este orientat spre sportivitate. Oricum va fi cel mai bun din clasa mai mult ca sigur. Maserati fabrica masini de lux...nu cred ca vor scoate o masina mai slaba ca restul concurentilor.
    17 6
  • @Jan: n-a zis nimeni de la Maserati nimic de BMW.
    16 2
  • HyperMario
    tare tare foarte tare....dar mie ca design renault latitude si la optiuni il intrece....ddd. adicka ii mai tare..depasaeste renaul latitude pe mazerati dar pretul e mai scump mazerati decat renault latitude...dupa cum zic eu...dar nu stiu ce optiuni prea are
    1 18
  • Tu esti roman?
    10 1
  • adrian@BMW este un reper si un varf de cucerit pt multi care tind la coroana de rege din gama premium,deci daca vrei sa te bati cu cei mai buni trebuie sa te ridici macar la nivelul lor ,,deci sa fi macar ca si ei de bun,,
    2 4
  • Adrian
    @west Asa este. Totusi Maserati ramane peste BMW la capitolul imagine. Are si finisaje mai bune la interior. Estetic ramane subiectiv...pt. mine un Maserati din noile modele este mai frumos ca orice BMW. Tehnic sunt la fel de bune...dar si aici asocierea cu ferrari il face mai presus de BMW.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru