Masina Anului in Europa: rezultatele pe puncte

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 15.11.2007
Fiat 500 a castigat clar titlul Car of the Year 2008, invingand la diferenta confortabila locul al doilea (Mazda2).

Esential

385 de puncte a primit Fiat 500 de la juriul format din 58 de jurnalisti auto europeni
60 de puncte a fost diferenta dintre Fiat 500 si ocupantul locului secund, Mazda2.

Daca astazi la amiaza am aflat in premiera castigatorul editiei 2008 a celui mai tare top auto din Europa, Car of the Year (COTY), suntem in masura sa va prezentam in aceasta seara intreaga grila de vot si clasamentul final rezultat in urma voturilor juriului.

Astfel, Fiat 500 a reusit sa isi adjudece prima pozitie la diferenta confortabila de locul al doilea. Cele 385 de puncte primite de la juriul format din cei mai cunoscuti 58 de jurnalisti auto din Europa (reprezentand publicatiile care au facut istorie pe Batranul Continent) au facut ca modelul Fiat sa se claseze la 60 de puncte in fata locului al doilea, Mazda2 (325 de puncte). Pe ultima treapta a podiumului s-a clasat Ford Mondeo (202 puncte).

In continuarea topului au venit, in ordine, ceilalti patru finalisti: Kia cee'd (166 de puncte), Nissan Qashqai (147 de puncte), Mercedes C-Klasse (128 de puncte) si Peugeot 308 (98 de puncte).

Marele premiu Car of the Year a fost acordat pana astazi de 45 de ori, liderii pe modele fiind chiar italienii de la Fiat, care au strans 9 titluri.

 

Comentarii (10)

  • ...
    fara suparare dar mazda 2 este cam trasa de par
    0 0
  • Merge
    Nu prea is satisfacut de rezultat....preferam sa iasa macar mondeo pe primu loc, dar asta este....dupa mine, evolution X e peste toate...dar e doar parerea mea
    0 0
  • BeeJay
    politica
    Asta pare a fi un vot politic.
    0 0
  • haaaaaaaaaa
    Politica? Haaaaaaaaaaaaaa!Toate bune si frumoase dar ce caua Quasquai-ul intre finaliste ,nu am inteles!? C-klase pe locul...6? ....ti-ai dracului de manaristi ca nu va mai saturati de pus botu!
    0 0
  • e ok
    destul de bun clasamentul, adica reflecta destul de bine calitatile masinilor respective. poate mondeo merita mai mult.
    si mie imi mai place ca peugeot e pe ultimul loc, nici nu trebuia sa fie in clasament...
    0 0
  • Alex M
    E grea engleza asta
    Domnilor daca site-ul oficial specifica clar data de 19 nov. pt anuntarea rezultatelor oficiale cum dracu voi dati stirea pe 15 nov. Aveti cumva angajat un clarvazator sau doar vreti sa iesiti in fata cu ceva. Oricum ce faceti e de prost gust.
    0 0
  • Mircea Mester
    @Alex
    Informatiile cu caracter exclusiv fac jurnalismul atat de frumos. luni, cand pe site-ul oficial vor aparea rezultatele, vor fi identice cu cele pe care Automarket vi le-a prezentat aici. Si nu doar noi le-am prezentat, ci si celelalte publicatii cunoscute din Europa si nu numai.

    Multumesc.

    Mircea Mester
    0 0
  • fiat 500
    Ce sa zic ... ca tot atatea topuri care apar sunt super subiective zic eu .
    Cum poti compara fiat 500 (arata ca o conserva) cu mondeo sau mercedes clasa C.
    O masina pentru macaronari :))
    0 0
  • Cel mai slab clasament!
    Interesant Fiat 500 a devansat nishte masini ca Ford Mondeo, Mercedes C-Klasse, Kia Cee'd sau Peugeot 308 mi se pare stupida alegerea! Sau sa apara in acest in top 3 Mazda 2 ciudat! Fiat 500 e o cutie!!
    0 0
  • ionutz
    kia cee'd
    Conduc o kia cee'd si pot sa spun k este cu mult peste asteptari( adevarat k este noua si nu au aparut probleme), iar raportul dotari-pret este ff bun, singurul inconvenient este garda joasa.In toate concursurile este vorba de politica.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru