Maşina automatizată de la Google a făcut accident

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 08.08.2011
Prius-ul automatizat al celor de la Google a făcut accident. În mod ironic, vehiculul era condus în modul manual.

Celebra maşină automatizată a celor de la Google a făcut primul său accident. Oficialii corporaţiei americane spun că incidentul a avut loc în momentul în care vehiculul era condus în modul manual, de un şofer. Maşina automatizată de la Google este un Toyota Prius, iar vehiculul are în permanenţă un şofer uman la bord, responsabil cu supravegherea acţiunilor robotului.

La prima vedere, accidentul a fost cauzat de nepăstrarea distanţei între vehiculul Google şi automobilul din faţa sa. Întâmplarea a făcut ca ambele automobile implicate în accidente să fie modele Toyota Prius. Mai mult decât atât, ambele modele sunt Prius-uri din aceeaşi generaţie şi par să aibă aceeaşi nuanţă de culoare. Ulterior, cei de la Jalopnik au aflat că accidentul a implicat încă trei automobile, pe lângă cele două Prius-uri. Mai precis, Prius-ul lovit în spate de vehiculul automatizat de la Google a acroşat un Honda Accord, care a lovit la rândul său alt Honda Accord, iar cel de-al doilea Accord a acroşat un Prius care nu era deţinut de Google.

"Siguranţa este prioritatea noastră de top.

Unul dintre ţelurile noastre este prevenirea accidentelor de acest gen, care a avut loc în timp ce o persoană conducea manual maşina Google", a declarat un purtător de cuvânt al corporaţiei americane. Din păcate, nu există niciun indiciu că vehiculul a fost sau nu condus în modul manual la momentul accidentului, iar cei de la Google au refuzat să publice raportul accidentului.

Gravitatea acestui accident ne arată că vehiculul rula cu o viteză impresionantă, din moment ce a reuşit să implice încă trei automobile în carambol.Oficialii Google nu au prezentat informaţii suplimentare despre modul în care a avut loc accidentul respectiv.

Via | Jalopnik

Comentarii (5)

  • beep beep fatal error beep beep
    16 1
  • era condusa manual

    ...de robot :))
    15 0
  • Tot omul a gresit... ca de obicei :)
    3 1
  • vrajeala
    eu cred ca masina nu era condusa manual cand s-a produs accidentul....ce era sa zica cei de la google...ca masina lor robotizata e naspa?...asa s-au scos zicand ca soferul era de vina.
    9 0
  • vrajeala2
    Puteau sa produca accidentul intentionat ca sa mai atraga atentia asupra proiectului, care, din cate se pare, nu prea sa bucura de sustinerera populatiei.
    Sincer, eu sunt impotriva acestui proiect, care, precum si alte proiecte de acest gen, este menit sa creeze o generatie de oameni lenesi, paraziti, obisnuiti sa primeasca totul pe tava.(Vezi WALL-E)
    9 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru