Mașina din filmul ”Înapoi în viitor” a renăscut: DeLorean a fost înlocuit de Ford GT

de Bogdan Mirică
Vineri, 23.10.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Celebrul model DeLorean din filmul ”Înapoi în Viitor” a renăscut sub caroseria unui supercar actual, capabil să atingă 320 de km/h.

Chiar și cei mai profani cinefili au aflat că zilele acestea filmul ”Înapoi în viitor” împlinește 30 de ani. Cei care au urmărit seria filmelor își aduc aminte că Marty McFly și doctorul Emmett Brown au ales pentru călătoria lor în timp data de 21 octombrie 2015, o profeție împlinită zilele acestea.

Filmul a fost un adevărat succes al vremii și a aprins imaginația tuturor cu o mașină simbol, futuristă pentru acea perioadă. Este vorba despre modelul american DeLorean, identificat de atunci mereu cu pelicula lui Robert Zemeckis.

La 30 de ani distanță, italienii de la Omniauto au făcut un exercițiu de imaginație și au încercat să traseze liniile unui DeLorean contemporan. Au ales pentru experimentul lor un supercar la fel de futurist pentru epoca actuală. Este vorba despre conceptul Ford GT, prezentat în premieră mondială în luna ianuarie a acestui an, cu ocazia Salonului Auto de la Detroit.

Esential 320 de km/h este viteza maximă pe care o va putea atinge Ford GT.
În așteptarea versiunii de serie, conceptul a devenit un produs al imaginației designerilor și a primit un set de reactoare posterioare asemeni clasicului DeLorean, precum și o serie de cabluri și tubulaturi externe, întocmai ca cele folosite în film.

Cu un motor V6 Ecoboost de peste 600 de cai putere, Ford GT va putea depăși ușor pragul de 140 de km/h necesar călătoriei în timp.

Ford a anunțat că versiunea de serie a lui Ford GT va putea ajunge chiar și la 320 de km/h.

via omniauto

Comentarii (6)

  • stiu ca altfel n-ar avea efect de wow la copiii de 12 ani, dar mi s-ar parea firesc ca o masina care circula cu viteza ... "anilor" sa aiba cablurile bagate pe sub caroserie, nu la vedere, sa le "zboare vantul"
    1 1
  • ioi ai probleme la mansarda? Ai citit macar articolul?
    2 2
  • @ztele.
    Stiu si filmul.
    Cred ca tu ai probleme fiindca nu ai inteles despre ce vorbesc. LOL
    1 1
  • Macar de data aceasta folosesc o masina cu adevarat performanta....
    1 0
  • @ioi
    pai daca stii filmu inseamna stii ca si DeLoreanu din film este tot cu firele pe dinafara, pentru ca este un prototip facut intr-un garaj (ideea din film)
    daca le-ar fi bagat pe sub caroserie nu ar mai fi fost masina din film, deci intrebul proiect ar fi fost facut degeaba
    1 0
  • @KALEL

    Pai am specificat si ce ai zis tu; cu aia am si inceput ;-)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru