Mașina electrică cu încărcare în 9 minute vine în ianuarie: Fisker EMotion va avea o autonomie de 640 de kilometri

de Daniel Popescu
Luni, 21.08.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fisker EMotion, mașina electrică ce promite o încărcare în numai 9 minute pentru o autonomie de 160 de kilometri, va fi dezvăluită la târgul de tehnologie CES din ianuarie 2018.

Mai puțin de 5 luni ne despart de lansarea celei mai noi mașini electrice care poartă semnătura celebrului designer Henrik Fisker.

Acesta a confirmat că Fisker EMotion va fi dezvăluit presei și publicului cu ocazia târgului de tehnologie Consumer Electronics Show (CES) de la Las Vegas, care va avea loc la începutul lunii ianuarie.

Fisker a prezentat deja o primă imagine a noului model, dar și alte 3 teasere, care evidențiază un rival atractiv pentru praspat lansatul Tesla Model 3.

Știm deja că noul EMotion va avea o autonomie oficială de 640 de kilometri, însă partea cu adevărat atractivă este că o încărcare de numai 9 minute va permite o autonomie de circa 160 de kilometri. De altfel, producătorul afirmă că bateria oferă "cea mai mare densitate de energie din lume" datorită tehnologiei pe care o încorporează, însă pentru atingerea acestei performanțe șoferul trebuie să folosească sistemul proprietar de încărcare UltraCharger.

Cu acesta, Fisker va oferi astfel performanțe mai bune decât în cazul Superchargerelor Tesla, la care o încărcare durează 30 de minute, însă oferă o încărcare de până la 80% a acumulatorului.

La fel ca toate modelele dezvoltate în prezent de Tesla, și Fisker EMoțion va veni cu tehnologia hardware pentru conducere autonomă integrată, însă aceasta va fi activată doar atunci când sistemul va deveni sigur și legal.

Persoanele interesate pot deja să efectueze precomenzi prin plata unui avans de 2.000 de dolari, însă livrările vor începe abia în 2019.

Via The Verge

Comentarii (4)

  • Dar 9 min pt 160km e acelasi lucru cu 30 min pt 80%
    Daca inmultim cu 3 avem 27 min pt 480 km unde 480 km = 75% * 640 km
    asta ca fapt divers ...
    8 1
  • Deci in 9 minute se incarca cu fix 10km mai mult decat se incarca Tesla Model S 100D. Maaaaare realizare. :) Oricum, foarte bine, insa Tesla lucreaza deja la superchargere de putere mai mare.

    Fisker unde are superchargere? Sau unde intentioneaza sa construiesc si cand?
    4 5
  • Octavian
    Exceptand superchargerele de la Tesla, toate celelalte sunt universale. Se vor inmulti si ele...pana nu vor mai face fata retelele nationale, da asta e partea a doua :)
    4 1
  • Seth, curentul de încărcare al unei baterii nu este constant. Nu e ca și cum ai umple un coș cu mere. Către sfârșitul încărcării, curentul e tot mai mic; altfel bateria s-ar distruge.
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru