Masina lui Hitler, Mussolini si Franco, scoasa la licitatie

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 11.05.2009
Masina care i-a transportat pe celebrii Hitler Mussolini si Franco va fi scoasa la licitatie saptamana aceasta cu un pret de pornire de 283.000 de euro.

Inca un automobil de colectie va fi scos la licitatie in Monaco saptamana aceasta. Este vorba despre un Fiat Torpedo din 1939 care a fost folosit de regele Italiei o buna perioada de timp.

Masina a avut onoarea de a-i transporta pe cei trei mari actori ai celui de-al doilea Razboi Mondial: Adolf Hitler, Benito Mussolini si generalul spaniol Franco. Fiat-ul era folosit pentru transportul persoanelor de rang inalt pe strazile Romei.

Dupa incheierea celui de-al doilea Razboi Mondial, limuzina a fost folosita de prim-ministrii Italiei, Einaudi si De Nicola. Masina a ramas in parcul auto al palatului Quirinale pana in 1963.

Prezentat anii trecuti in cadrul evenimentului Concorso d'Eleganza Villa d'Este, modelul Fiat va fi scos la licitatie de o companie specializata in acest domeniu, care percepe 283.000 de euro, pret de pornire.

via | Carscoop

Taguri: Fiat, Torpedo, limuzina

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru