Mașină nouă pentru Poliția Română: BMW i3 devine primul model electric folosit de forțele noastre de ordine

de Bogdan Mirică
Miercuri, 27.07.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Poliția Română a primit spre utilizare un BMW i3, în versiunea cu autonomie extinsă. Modelul a îmbrăcat deja hainele poliției și va patrula prin București în luna august.

Deși poate părea ciudat pentru o țară care nu se poate compara cu puterile occidentale când vine vorba de îmbrățișarea mașinilor cu zero emisii, România reușește să se alăture forțelor de ordine care folosesc un BMW i3. Bineînțeles, păstrând proporțiile.

După ce am văzut actualul BMW i3 în echiparea poliției din Los Angeles (care a și comandat 100 de unități), Munchen, Anglia, Roma sau Austria, vom putea să-l vedem și pe străzile din București. Modelul electric va fi folosit de poliția capitalei vreme de o lună de zile pentru misiunile de patrulare ale forțelor de ordine locale.

Echipat cu însemnele specifice și cu sistemele optico-acustice necesare, BMW i3 devine astfel prima mașină electrică pe care o folosește poliția română.

Esential 170 de cai putere oferă BMW i3.
Versiunea pe care o vor testa polițiștii noștri este cea de dinainte de facelift și vine cu opțiunea unui range extender, adică un motor pe benzină cu numai doi cilindri, care poate folosi benzina din rezervor pentru a încărca bateriile.
Autonomia ar urma să ajungă la 200 de kilometri, destul de bine pentru o mașină care oferă 170 de cai putere.

”Am susținut introducerea autospecialei BMW i3 în Bucureşti pentru teste deoarece s-a dovedit a fi cea mai potrivită maşină pentru servicii de mobilitate în orașele aglomerate cu un nivel ridicat de poluare”, a declarat Michael Schmidt, preşedintele Automobile Bavaria Group.

Comentarii (9)

  • Ce fel de exemplu da politia folosind o masina inmatriculata in alta tara?! Evident intrebarea este retorica...
    22 4
  • Albastru
    Nu o sa se atinga nimeni de ea si va sta ca un bibelou intr-un loc anume,Bmw face reclama ascunsa la noi in tara ca are potential
    16 5
  • Maşina este adusă din Germania cu pregătirea completă de poliţie. Va fi folosită pe o perioadă limtiată, de 30 de zile. De aceea are numere străine.

    Ce trebuie înţeles este că este un test pentru a înţelege ce presupune utilizarea unui automobil electric de către autorităţi în acest condiţii.

    Vă asigur că maşina este folosită la patrulări. O să o puteţi vedea până la final de august prin Bucureşti.
    21 2
  • De inteles operatiunea de marketing BMW - inteligenta zic eu si deloc condamnabila, ca doar asta-i kapitalizmu'.

    Sint curios doar cit ar costa un i3 echipat specific, in cazul cind s-ar decide dotarea unor anumite departamente ale Politiei cu asa ceva.
    ...Nu m-ar mira sa fie chiar mai ieftine decit Logan-urile alea "licitate" la 70.000 euro bucata.
    17 0
  • Observ că electricele cu range extender sunt acceptate mai ușor de către autoritățile din întreaga lume. Chiar și în L.A., unde stațiile de alimente cu energie electrică nu sunt o raritate, ca la noi.
    4 0
  • Inca o dovada ca bmw este facuta de cocalri.Bucuria ,e ca ia foc mai mereu.
    1 6
  • Initiativa eco : 10+

    Masina: 10+

    Feedback Politia Romana : NEGATIV - Mai mult de o trotineta electrica cu care sa se deplaseze nu ar merita. Fructific fraza : Nu sunt in slujba cetateanului, mai de graba contra lui atunci cand este cazul sa-l stoarca de ''ciubuci'' .
    5 2
  • ma bucur ca mai alterneaza cu stickerele de pe masina... era si normal, a venit pachet din germania.
    nu stiu daca politaii vor fi luati in serios fara stickere de ro
    2 2
  • var urata este masina>
    alta forma mai estetica nu au gasit??
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru