Mașină pentru mileniali: suedezii de la Uniti vor prezenta un model electric cu autonomie de 300 de kilometri și un preț de 20.000 de euro

de Petre Barac
Vineri, 03.11.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un start-up din Suedia vrea să intre pe piața auto cu o mașină electrică de doar 450 de kilograme, construită din fibră de carbon și materiale bio, cu o autonomie de 300 de kilometri și un preț de 20.000 de euro. Modelul va fi prezentat pe data de 7 decembrie.

Uniti este o firmă suedeză înființată în 2016 de Lewis Horne, un antreprenor născut în Australia care și-a dorit să producă mașini electrice pentru “generația milenială”.

Primul model electric al suedezilor este construit din fibră de carbon și materiale bio, drept pentru care greutatea este de doar 450 de kilograme. Autonomia ajunge până la 300 de kilometri, iar prețul este estimat la 20.000 de euro. Mașina care va fi prezentată pe 7 decembrie poate veni în două variante, cu două sau patru locuri.

Dezvoltarea mașinii a fost posibilă după ce firma a lansat o campanie de strângere de fonduri în urma căreia a obținut peste 20 de milioane de euro de la circa 1.000 de investitori.

Banii au fost folosiți și pentru deschiderea unei fabrici în orașul Landskrona, din sudul Suediei, acolo unde va avea loc prezentarea de pe 7 decembrie.

Uniti a primit deja 915 de comenzi pentru micuța mașină electrică. Vânzările și livrările sunt programate să înceapă în 2019.

Via Autoexpress

Comentarii (11)

  • inexorabil
    O porție binevenită de amuzament după o zi grea – drept consecință, am validat comentariul de mai sus și ȋl gratulez pe autor.
    10 9
  • Arogantul
    de 20000 iti iei masina serioasa
    daca esti dus cu pluta si vrei ecologie pe paine iti iei o plosca nepractica, mai rau decat o citadina actuala care costa DOAR 7000 de euro.
    5 6
  • Ceva nu este in regula, nu vorbesc de aspect, dar la doar 450 kg ar trebui sa aiba o autonomie mai mare, consumul de curent este minim la aceasta greutate, iar ca pret n-ar trebui sa depaseasca 10 000 euro.
    5 2
  • @ dan
    are baterii slabe, asa se explica greutatea mica si autonomia relativ mica,

    ceea ce inseamna ca, al pretul asta exorbitant, baietii vor sa aiba profit mare per masina, deci teapa mare, pt fanaticii ecologisti care si-ar vinde si mama pt o jucarie electrica
    4 4
  • drept pentru care greutatea este de doar 450 de kilometri.
    3 0
  • partea electronica pt ea costa 1250 euro, bateriile aprox. 2000 euro iar caroseria... al de sus cu mila.

    e frumoasa, vreau si eu una de oras, dar nu la banii astia!
    3 1
  • Caroserie din fibra de carbon, productie in numar redus, prelucrare dificila a zonelor vitrate....numai continui ca oricum mi-as raci gura de pomana. Nimeni nu-i nascut specialist doar bunul simt vine de acasa...

    Dar e misto...bosorogii sa stea linistiti, cand vor ajunge in baston isi vor aduce aminte de cum invarteau ei facaletu' in cutia aia de viteze....si cum erau ei odata barbati. Inca putin, inca putin....

    Viata trece.... pentru unii. Pentru altii vine si e...frumoasa.
    2 0
  • Mașina asta are moacă de guvid.
    7 1
  • daca numai pun fibra de carbon e 10k?
    becali de ce nu face si el o fabrica de-asta?
    0 0
  • Mdaaa... parca am mai vazut-o pe undeva...
    Aaa... gata stiu, in CARS... ba nu, cred ca era FINDING NEMO totusi...
    8 2
  • Așa cum a observat și demin2609, " greutatea este de doar 450 de kilometri", drept pentru care îl somez pe autorul perlei să testeze această mașinuță, dar în varianta cu autonomie de 300 de kilograme și cu superprețul de 20.000 de lei! :)
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru