Feedback

Stiri Masini autonome

Miercuri, 25 Iulie | Masini autonome

Ford a creat o divizie specială pentru dezvoltarea vehiculelor autonome: investiții de 4 miliarde de dolari în 5 ani

Ford a anunțat investiții de 4 miliarde de dolari până în 2023 pentru dezvoltarea mașinilor autonome și a creat o divizie specială în sens, numită Ford Autonomous Vehicles.
Luni, 09 Iulie | Masini autonome

După BMW, Mercedes: constructorul german a primit “undă verde” la teste cu mașini autonome în China

Daimler a primit autorizația să facă teste cu mașini autonome în China, fiind primul constructor european cu o astfel de licență în capitala Beijing, potrivit unui anunț al grupului german.
Marti, 12 Iunie | Masini autonome | 2 comentarii

Volkswagen Sedric Active: versiunea pentru sportivi a conceptului de shuttle electric și autonom va fi prezentată în iunie

Volkswagen va prezenta la târgul de tehnologie CEBIT din Germania versiunea Active a shuttle-ului electric și autonom Cedric, care este dedicată sportivilor profesioniști.
Joi, 07 Iunie | Masini autonome

Google vrea să-și aducă mașinile autonome în Europa: Fiat-Chrysler și Jaguar Land Rover, posibili parteneri pentru divizia Waymo

Waymo, divizia de mașini autonome a Google, vrea să-și extindă activitatea în afara Statelor Unite. Americanii caută parteneri în Europa astfel încât să ofere servicii de mobilitate cu mașini “care se conduc singure”.
Luni, 04 Iunie | Masini autonome | 2 comentarii

Jaguar Land Rover vrea mașini autonome cu abilități off-road: “Tehnologia va fi disponibilă după 2025”

Jaguar Land Rover susține că lucrează la o nouă tehnologie prin care mașinile autonome vor fi capabile să se descurce în off-road și indiferent de vremea de afară. Proiectul de aproape 5 milioane de dolari este așteptat să livreze primele rezultate undeva după anul 2025.
Miercuri, 23 Mai | Masini autonome | 6 comentarii

Primul constructor european care va testa mașini autonome în China: BMW va începe testele cu noul Seria 7 pe străzile din Shanghai

BMW a primit autorizația să facă teste cu mașini autonome în China, devenind primul constructor european ce beneficiază de acest tratament pe cea mai mare piață auto din lume. Primul model pe care nemții îl vor testa pe străzile din Shanghai este noul BMW Seria 7.
Joi, 19 Aprilie | Masini autonome | 4 comentarii

Tesla, acuzată că nu poate dezvolta tehnologia autonomă pentru care cere 3.000 de dolari: "Oamenii nu realizează dificultatea"

Mai mulți experți afirmă că Tesla nu poate dezvolta în prezent tehnologia autonomă pentru care clienții pot plăti deja 3.000 de dolari, întrucât refuză să folosească sistemul Lidar în favoarea radarelor și a camerelor video.
Marti, 03 Aprilie | Masini autonome

Cercetătorii de la Toyota: “Clasificarea actuală a mașinilor autonome este confuză și nu arată progresul din acest domeniu”

Directorul institutului de cercetare de la Toyota consideră că sistemul actual de clasificare a mașinilor autonome este unul care produce confuzie și care nu prezintă progresele înregistrate de producători în acest domeniu.
Marti, 03 Aprilie | Masini autonome

Americanii au dat startul testelor cu mașini autonome fără șoferi în California: companiile nu se înghesuie să obțină autorizația

Statul american California și-a dat acordul pentru începerea testelor cu mașini autonome fără șoferi. Însă, companii precum Uber sau Waymo nu au cerut până acum permisiunea autorităților să înceapă testele pe drumurile publice.
Luni, 02 Aprilie | Masini autonome | 1 comentariu

Încă o problemă pentru mașinile autonome: sistemul Autopilot de pe Tesla Model X era activat în timpul unui accident fatal

Tesla a confirmat că sistemul semiautonom Autopilot era activat în momentul producerii unui accident fatal în 23 martie, când șoferul unui Model X a încetat din viața după ce s-a izbit violent de zidul care separă sensurile de circulație de pe o autostradă din SUA.
Miercuri, 28 Martie | Masini autonome

Volvo rămâne un susținător al mașinilor autonome: "Tehnologia este cel mai promițător răspuns pentru reducerea accidentelor"

Volvo consideră că industria auto trebuie să meargă înainte cu precauție în domeniul mașinilor autonome și insistă că tehnologia reprezintă cel mai promițător răspuns pentru reducerea numărului de accidente.
Miercuri, 28 Martie | Masini autonome

Google și Jaguar vor să creeze o flotă de mașini autonome: 20.000 de unități I-Pace vor fi testate în SUA

Google, prin divizia sa Waymo, a semnat un parteneriat cu Jaguar Land Rover prin care va dezvolta o flotă de mașini autonome. Colaborarea presupune 20.000 de unități Jaguar I-Pace care vor fi echipate cu tehnologii autonome și care vor fi testate pe drumurile publice din Statele Unite.
Marti, 27 Martie | Masini autonome

Uber nu mai are voie să facă teste cu mașini autonome în Arizona: interdicția a fost impusă de autoritățile americane

Guvernatorul statului american Arizona a suspendat dreptul Uber să realizeze teste cu mașini autonome pe drumurile publice, după accidentul nefericit în care un vehicul al companiei a acroșat fatal o femeie.
Vineri, 23 Martie | Masini autonome

Jaguar Land Rover vrea să testeze mașini autonome care se parchează singure: tehnologia va fi pusă la încercare într-un oraș din Marea Britanie

Grupul Jaguar Land Rover a prezentat o tehnologie care permite mașinilor autonome să caute un loc de parcare și să parcheze singure. Compania spune că testele vor avea loc în orașul britanic Milton Keynes.
Miercuri, 21 Martie | Masini autonome

Analiză Deloitte: testele cu mașini autonome în Europa sunt mult mai sigure decât în SUA, datorită legislației mai stricte

Testele cu mașini autonome efectuate în Europa sunt mult mai sigure decât cele din Statele Unite, datorită legislației mai stricte de pe Bătrânul Continent, potrivit experților companiei de consultanță Deloitte.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Marti, 20 Martie | Masini autonome | 27 comentarii

Prima victimă făcută de o mașină autonomă: un Volvo XC90 de la Uber a acroșat fatal o femeie în SUA. Poliție: "Accidentul era greu de evitat"

O mașină autonomă de la Uber a lovit fatal o femeie care mergea pe bicicletă pe o stradă din orașul american Tempe (statul Arizona), potrivit unui anunț al Poliției, citat de agenția Reuters. Presa internațională vorbește despre prima victimă făcută de o astfel de mașină autonomă.
Luni, 05 Martie | Masini autonome | 1 comentariu

Toyota vrea să înființeze o companie care să dezvolte softuri pentru mașinile autonome: TRI-AD va fi rezultatul unei investiții de 2.8 miliarde de dolari

Toyota și doi dintre furnizorii săi vor să investească aproximativ 2.8 miliarde de dolari într-o nouă companie care să dezvolte softuri pentru mașinile autonome.
Vineri, 02 Martie | Masini autonome

Aston Martin vrea un “frate mai mare” pentru supraviețuire: britanicii caută investitori pentru dezvoltarea tehnologiilor autonome

Aston Martin caută un “frate mai mare” care să ajute compania să investească în dezvoltarea tehnologiilor autonome, astfel încât să-și asigure supraviețuirea în industria auto, potrivit șefului Andy Palmer.
Joi, 01 Martie | Masini autonome

Decizie istorică în industria auto: California va permite circulația pe drumurile publice a mașinilor autonome fără șoferi

Statul american California este prima unitate administrativ-teritorială din lume care a anunțat că va permite circulația pe drumurile publice a mașinilor autonome, fără șoferi la volan ca măsură de siguranță. Decizia va intra în vigoare din data de 2 aprilie.
Vineri, 23 Februarie | Masini autonome

Uber și Toyota vor să colaboreze în dezvoltarea mașinilor autonome: “Am avut discuții foarte bune despre creșterea acestui parteneriat”

Uber și Toyota au în plan să facă echipă în vederea dezvoltării tehnologiilor necesare pentru mașinile autonome, potrivit Bloomberg.
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru