Stiri Masini autonome

Miercuri, 29 Aprilie 2020 | Masini autonome | 3 comentarii

Audi renunță la introducerea sistemului autonom Traffic Jam Pilot pe A8: "Nu există încă legislație care să permită această tehnologie"

Audi a abandonat ideea de a introduce pe sedanul A8 sistemul autonom Traffic Jam Pilot, care ar fi permis mașinii să se conducă singură la viteze de până la 60 km/h fără supravegherea șoferului. Decizia a fost luată pentru că nu există legislație care să permită acest sistem.
Luni, 06 Aprilie 2020 | Masini autonome | 1 comentariu

Volvo anunță schimbări în compania care se ocupă de sisteme autonome: "Viitoarele generații ale modelelor noastre se vor conduce singure pe autostrăzi"

Volvo a restructurat compania de sisteme autonome Zenuity pentru a accelera dezvoltarea acestor tehnologii. Scopul este că viitoarele generații ale modelelor Volvo să se conducă singure pe autostrăzi.
Joi, 27 Februarie 2020 | Masini autonome | 2 comentarii

General Motors a primit licență pentru teste cu mașini autonome pe drumurile publice: prototipul Cruise Origin va fi testat în California

General Motors a primit aprobarea autorităților americane pentru a efectua teste cu mașini autonome care să transporte pasageri pe drumurile publice. Prototipul electric Cruise Origin va fi testat în California, iar un șofer de siguranță va fi în permanență la bord.
Miercuri, 19 Februarie 2020 | Masini autonome | 1 comentariu

Jaguar Land Rover prezintă conceptul Project Vector: grupul plănuiește un serviciu de mobilitate cu mașini autonome din 2021

Jaguar Land Rover a prezentat Project Vector, conceptul unui vehicul electric și autonom, pe care îl descrie drept “viitorul mobilității urbane”. Planul JLR este ca Project Vector să fie folosit în cadrul unui serviciu de mobilitate cu mașini autonome din 2021.
Joi, 06 Februarie 2020 | Masini autonome | 12 comentarii

Bosch: “Mașinile complet autonome vor deveni o realitate pe șosele până în 2025”

Mașinile complet autonome vor deveni o realitate pe șosele până în 2025, însă vor fi folosite mai ales în servicii de ride-hailing sau de transport comercial, potrivit estimărilor Bosch. Compania germană susține că poate lansa un astfel de vehicul “mâine”, însă obstacolele sunt cadrul legislativ și scepticismul clienților.
Joi, 06 Februarie 2020 | Masini autonome | 1 comentariu

Uber are din nou “verde” la teste cu mașini autonome: licență primită în California

Uber a primit din nou dreptul să realizeze teste cu mașini autonome pe drumurile publice, la aproape doi ani de la accidentul nefericit în care un vehicul al companiei a acroșat fatal o femeie. Statul California a acordat o astfel de licență către divizia Uber Advanced Technologies.
Luni, 27 Ianuarie 2020 | Masini autonome | 9 comentarii

Detalii despre vehiculul autonom Cruise Origin: General Motors vrea să înceapă producția în 2022

Cruise Origin, prototipul electric și autonom dezvoltat de General Motors șI Honda, ar urma să intre în producție în 2022, potrivit informațiilor din presa americană. Vehiculul ar putea fi folosit în cadrul unui serviciu de ride-hailing cu mașini autonome, care să concureze cu Uber sau Lyft.
Miercuri, 22 Ianuarie 2020 | Masini autonome | 2 comentarii

General Motors a prezentat prototipul unui vehicul electric și 100% autonom: Cruise Origin ar putea fi folosit într-un serviciu de ride-hailing

General Motors a dezvăluit prototipul unui vehicul electric și autonom, fără volan și pedale, care a fost dezvoltat împreună cu Honda. Denumit “Cruise Origin”, vehiculul ar putea fi folosit în cadrul unui serviciu de ride-hailing cu mașini autonome, care să concureze cu Uber sau Lyft.
Miercuri, 18 Decembrie 2019 | Masini autonome

Proiect-pilot: Mercedes și Bosch vor testa o aplicație de ride-hailing cu mașini autonome

Mercedes și Bosch au anunțat un proiect-pilot prin care vor să testeze comportamentul mașinilor autonome în cadrul unui serviciu de ride-hailing. Proiectul se va desfășura în orașul american San Jose, iar flota va cuprinde vehicule Mercedes-Benz Clasa S.
Marti, 17 Decembrie 2019 | Masini autonome

Volkswagen va furniza 35 de shuttle-uri electrice și autonome ID Buzz la Cupa Mondială de fotbal din 2022: acestea vor transporta câte 4 pasageri

Volkswagen a anunțat că va furniza 35 de shuttle-uri electrice și autonome ID Buzz pentru statul Qatar cu ocazia Cupei Mondiale de fotbal din Qatar din anul 2022.
Sambata, 30 Noiembrie 2019 | Masini autonome | 6 comentarii

Carlos Tavares, CEO PSA: "Mașinile autonome nu au niciun sens economic pentru utilizatorii individuali"

Directorul conglomeratului PSA-Opel-Fiat-Chrysler susține că mașinile dedicate clienților individuali nu vor beneficia de sisteme complet autonome: "Nu are sens din punct de vedere financiar, costurile sunt imense". Tavares spune că mașinile autonome vor fi de fapt shuttle-uri care vor rula pe linii dedicate, cu semne de circulație clare.
Duminica, 17 Noiembrie 2019 | Masini autonome | 19 comentarii

Studiu: numărul mașinilor autonome va crește de peste 5 ori până în 2023, la peste 745.000 de unități

Numărul mașinilor autonome la nivel global va crește de peste 5 ori, până în 2023, la peste 745.000 de unități, potrivit unui nou studiu de piață. Analiștii spun că, în prezent, lipsa reglementărilor și costurile ridicate sunt două dintre motivele pentru prezența redusă a acestor vehicule pe drumurile publice.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Joi, 07 Noiembrie 2019 | Masini autonome | 14 comentarii

Noi detalii despre accidentul fatal cu mașina autonomă Uber: sistemul a identificat în mod repetat victima drept un obiect, vehicul sau biciclist

Mașina autonomă Uber care a provocat un accident mortal în 2018 a identificat în mod repetat victima drept un obiect, vehicul sau biciclist, motiv pentru care nu a reușit să anticipeze corect direcția sa de deplasare.
Marti, 29 Octombrie 2019 | Masini autonome

Grupul Volkswagen a fondat o divizie pentru mașini autonome: germanii vor să producă utilitare și taxi-uri autonome din 2025

Grupul Volkswagen intenționează să producă utilitare și taxi-uri autonome pe scară largă începând din preajma anului 2025 prin intermediul unei divizii care va furniza tehnologie pentru toate brandurile.
Luni, 28 Octombrie 2019 | Masini autonome

Hyundai va lansa în noiembrie un serviciu de ride-sharing cu mașini autonome: proiectul va fi desfășurat în California

Grupul Hyundai va lansa un serviciu de ride-sharing cu mașini autonome în statul american California, începând cu luna noiembrie 2019. Producătorul spune că vrea să studieze comportamentul clienților într-un “mediu cu mașini autonome”.
Vineri, 18 Octombrie 2019 | Masini autonome

Hyundai va investi masiv în “mobilitate cu mașini autonome, conectate și electrice”: buget de peste 30 de miliarde de dolari până în 2025

Hyundai a anunțat investiții de peste 30 de miliarde de dolari în mobilitatea viitorului, ce presupune “mașini autonome, conectate și electrice”. Bugetul de investiții până în 2025 va fi sprijinit și de autoritățile sud-coreene.
Luni, 14 Octombrie 2019 | Masini autonome

Colaborare Renault-Waymo pentru mobilitate cu mașini autonome: serviciul va fi lansat la Paris în anii următori

Grupul Renault și Waymo pregătesc un serviciu de mobilitate cu mașini autonome, care va fi lansat la Paris în anii următori. Proiectul face parte dintr-o strategie națională a Franței care vrea să devină un lider mondial în promovarea și dezvoltarea vehiculelor autonome.
Miercuri, 25 Septembrie 2019 | Masini autonome | 2 comentarii

Audi a realizat un studiu despre percepția asupra mașinilor autonome: tinerii, persoanele cu venituri mari și chinezii, cei mai mari fani ai tehnologiei

Un studiu realizat de Audi a scos în evidență că tinerii, persoanele cu venituri mari și chinezii sunt cei mai entuziasmați de dezvoltarea mașinilor autonome. Totuși, doar 8% dintre participanți afirmă că pot explica ce înseamnă o mașină autonomă.
Marti, 24 Septembrie 2019 | Masini autonome

Hyundai și Kia vor să dezvolte mașini autonome până în 2022: tehnologiile vor fi furnizate operatorilor de taxi-uri și flote

Hyundai și Kia au încheiat un parteneriat cu furnizorul de tehnologie Aptiv pentru a dezvolta mașini autonome pentru operatorii de taxi-uri și flote până în 2022.
Sambata, 31 August 2019 | Masini autonome | 1 comentariu

Divizia Google pentru mașini autonome solicită schimbarea legislației: "Volanul și pedalele nu ar trebui să fie obligatorii pe mașini"

Waymo, divizia de mașini autonome a Google, solicită autorităților americane să elimine din legislația rutieră obligativitatea ca o mașină să aibă volan și pedale, pentru a accelera dezvoltarea mașinilor autonome.
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru